Avloppsrensning, spring, farväl, mer spring, restaurang och bio.

Medan ni andra drack snaps och badade midsommarbad mitt i natten, så slutade min midsommarafton med att jag upptäckte att det var tvärstopp i handfatet i badrummet. Efter lite krimmande kunde jag härleda stoppet till när Uma tidigare på dagen hade målat sin kusin Ida till en tiger. Med tuschpennor. Sen blev hon inte riktigt nöjd med resultat så då blötte hon ner tusentals små bitar toapapper för att torka bort tigern. Ca 90% av bitarna verkade dock ha åkt ner i handfatet istället för toaletten eller papperskorgen. Så när jag somnade igår kväll var det i tron om att vi skulle behöva ringa en rörmokare på måndag. Men! Nu på morgonen tog jag tag i det hela och lyckades få bort stoppet. Så jäkla nöjd med mig själv. Saken är att vi av någon aledning valde ett rätt dumt handfat när vi renoverade vårt badrum, så det är faktiskt inte så lätt att fixa det. Men som sagt, det gjorde jag (synd att jag inte kan höra när ni applåderar). Efter detta hjältedåd så tvättade jag håret på alla barnen och sen gav jag mig ut för att springa. Här ser ni rörmokaren:

Lördag Trots att jag bara drack pyttelite champagne igår så var det ändå som att kroppen gått ner i något dvallikt semestermood. Kroppen var inte så jättesugen på att behöva ta ut sig istället för att bara ligga i en solstol, läsa en bok och dricka en till kopp kaffe. Men men. Jag började med uppvärming för att vara snäll mot den och sedan spänsthopp. En äldre farbror passerade mig när jag hoppade som bäst och sa ”Men oj vad spänstig du är!” Det var ju trevligt att höra i och med att jag kände mig seg och inte alls så spänstig. Tack. Sen satte jag full fart ut mot Hustegaholm. Nu insåg benen och kroppen att det inte gick att streta emot, bara att ränna på och få det överstökat. Tomt ute vilket alltid är skönt när man ska springa fort. Tjong! Drygt 5 km tröskel. Och så nedjogg på det.

Lördag Totalt 10 km. Sen käkade jag typisk sommarlunch.

Lördag Därefter kramar och hej då till barnen som drog till Gotlandsbåten med mina föräldrar. När vi stängde dörren efter dem: k n ä p p t y s t. Som ett annat hus. Vi drack kaffe och sen tog vi oss samman och tog tag i en grej som vi skjutit upp så länge: städa i garaget. Kan vara en av de tråkigaste sysslorna som finns. Rensa avlopp är mycket roligare. Men vi gjorde det i alla fall och kände oss väldigt duktiga. Det går också rätt mycket snabbare att städa när man inte har små barn som börjar leka med allt som man vill städa bort. En stund senare skulle Olle springa, och då insåg jag att jag ju kunde springa samtidigt. För det var ju bara vi hemma. Vad glad jag ser ut.

Lördag Det var evigheter sen vi sprang tillsammans. Helt ärligt, jag tror det är åtta år sen.

Lördag Eller, tillsammans och tillsammans. Olle sprang hela tiden en bit bakom. Jag vet faktiskt inte varför. Fast han höll på att tjata om att det var kvavt ute så det var kanske lika bra för sånt gnäll orkar jag inte lyssna på medan jag springer, och förresten lyssnade han på musik. Efter ett par kilometer så ville vi ta olika rutter och skiljdes åt. Jag fortsatte på grusstigen hela vägen ut mot Elfvik.

LördagLördagLördag Förbi hästarna och lammen och sen tillbaka på gångvägen. Det var så lugnt och fint ute.

Lördag Efter mina 14 km distans körde jag en del backövningar. Egentligen var jag sugen på att bara dra hem men samtidigt så hade jag ju en massa tid i och med att barnen var borta. Lika bra att passa på. Totalt landade eftermiddagspasset på 19 km och dagens summa blev 29 km. Nu då? Nu blir det middag i stan och bio.

Lördag Det gäller att passa på! Ajöss alla människor.

18 reaktioner på ”Avloppsrensning, spring, farväl, mer spring, restaurang och bio.

 1. Härliga tider!! Njut av er egen tid och av varandra!
  Bra pass såhär på midsommardagen. Imponerande, som vanligt.

 2. Du tar så bra bilder Tove,är så roligt mellan allt bra du skriver.Så fina du o Olle är!
  Passa på o njut nu när ni är barnlediga. Kram Marie

 3. Härlig bild på dig å maken! Glädje!
  Å här kommer applåder från Götet tjejen: Klapp, klapp!
  Vi har en vind att städa men jag tror vi skjuter lite till på det (kan den inte bara städa sig av sig själv som i ett trollslag? Nähä, ok får väl ta tag i det. I juli. Eller augusti).
  Hoppas middag å bio var nice!

  1. Haha, ja Olle fick dyka upp som gubben i lådan. Det bästa med att ta tag i såna här tråkiga grejer är att man sen kan leva på det i evigheter!

 4. Det är ju så skönt när man väl tar tag i sånt man skjutit upp! Och vilken söt bild på dig och Olle!
  Jag och maken är nere i sydfrankrike och det blev en liten löptur i morse. Dock inte tillsammans… 😉
  Bonne journée!

 5. Helg utan barn var också tyst här! Och mycket spring (eller ”relativt” mycket).
  Det blev en del tvätt och städning också – som du skriver ”det gäller att passa på” (eller var det att gå ut i stan och på bio som gällde? 🙂
  Och visst klappades det härifrån när man läste om din hjältinna-insats 🙂

 6. Fråga förresten: din Adidas-topp är det den som är från Boston marathon (dvs utan baksida)? Om ja, hur är den? Undrade länge när jag var där för att köpa det, eftersom alla storlekar var borta förutom M, L&större… och mycket mindre skulle ha räckt…
  Måste ut och köpa lite löpkläder/skor…
  och var vill du ha bilderna från Stockholm marathon? Kan lägga de på min blogg och du laddar ned dem?
  Kram (måste ”förbereda” mig till veckansmassage – sååå välförtjänt!)

  1. Hej du! Nej den är inte från Boston, eller inte vad jag vet för jag köpte den bara rätt och slätt i Adidasbutiken. Jag har en small som känns bra. Men i för sig, den sitter tight då så det beror på om man vill ha den tight eller lös… Jag fick bilderna från din coach på fb! De var fina! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s