Ensam i stan.

Fredag Idag blev det gröt till frukost. Sen for jag runt hemma. Städade, dukade och fixade eftersom mina föräldrar och syrran med familj skulle fira midsommar hos oss. Och innan dess ville jag hinna springa också. Efter två timmar kändes gröten och kaffet smält och det var dags att ge sig av.

Fredag Ah, sicket midsommarväder!

Fredag Benen kändes relativt pigga, kan bero på att jag bara kutade distans igår. Dagens tanke var ett tempopass så jag började med 2,5 km uppvärmning. Sen höjde jag tempot och sprang in mot stan. Blåsigt! För blåsigt! Kändes dock som jag var ensam i stan; tomma gator och helt tyst. Även framme vid promenadstråket längs Djurgårdskanalen var det lugnt, ja i alla fall på marken. I vattnet var det mer ruljans med kanoter och båtar på väg ut i skärgården. Såg en och annan löpare men de flesta verkade ha flytt stan. Även om det var skönt med vinden för att hålla värmen stången så var det faktiskt lite störande för farten. Men inte mycket att göra åt, bara att kuta på så gott man kan. Passet var totalt 20 km med fyra block om 5 km. Totalt 23,5 km med nedjoggen.

Fredag Sedan iskaffe och full sprutt för att ordna det sista innan midsommarfirandet skulle börja. Bytte om från löparkläder till klänning.

Fredag Det här är typ den enda klänning jag har som jag gillar för tillfället, så om vi ses på en fest så kan ni vara säkra på att jag dyker upp i just denna. Jahaja, sen kom alla och vi åt så mycket god mat. Förmodligen exakt samma mat som alla ni andra åt idag. Det är rätt bra när vi firar midsommar för vi hjälps åt med all mat, bland annat gjorde vi sallad.

Fredag Men överlägset godast av allt var min mammas lax och min syrras tårta.

Fredag Finns ingen som kan göra tårtor som min syrra, hon borde vara med i en tårttävling. Efter maten åkte vi till hamnen och badade.

FredagFredag Nä ok, just jag badade inte men jag virade in alla badare i handdukar! Det är också viktigt.

FredagFredag Nu ska jag gosa med alla barnen. Imorgon åker de nämligen med mina föräldrar till Gotland i en vecka medan vi knegar vidare. Och då blir huset sådär öde och tomt, ja så som stan var idag. Hörrni, GLAD MIDSOMMAR!

 

8 reaktioner på ”Ensam i stan.

  1. Nä, helt själv i stan är du inte, jag sprang också idag, och visst var det ganska tomt. På Skansen däremot…jisses, där var det packat med folk. Och den här blåsten alltså, ska inte den ha tagit slut nu typ?

    1. Men bra att du också kände blåsten! Ibland undrar jag om jag bara inbillar mig att det blåser och känns trögt… som en dålig ursäkt. Ja just det Skansen, det är där alla är ja!

  2. Glad midsommar i efterskott Tove fast det är ju helg än! Jag älskar din blogg sen en kompis som springer tipsade och har länkat till den (efter blogguppehåll) hoppas ok

  3. RIKTIGT snygg klänning! Förstår om du vill bo i den i sommar. Var har du hittat den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s