Återerövrar distansen!

Söndag Ojoj, pizzan jag åt på Brillo igår kväll. Den gick inte av för hackor. Hjärtmusslor, mynta, koriander, chili och lime. När servitrisen kom med den så hade hon den i ena handen och Olles fisk i andra. Som att det vore självklart att det var Olle som skulle ha pizzan, var hon på väg att ställa ner den framför honom. Hon visste inte vem hon hade att göra med, fick tänka om och ställa ner den på min plats. Jag slukade den i ett nafs och skulle inte haft problem att äta ytterligare en halva. Efter denna fantastiska pizza drog vi till bion för att se The Bling Ring.

SöndagSöndag Den handlar om ett gäng konsumtionsgalna ungdomar i LA. Mycket bra film och hade den effekten på en att man tappade lusten att någonsin shoppa igen. I för sig bra så här i slutet av månaden. Sen imorse vaknade jag till sol och ett stilla hus. Trots endast sju timmars sömn kände jag mig helt utvilad, det är stor skillnad när man inte blir väckt på natten och bara ligger på sin plats i sängen. Idag var det ju självklart fattiga riddare på menyn.

SöndagSöndag Oh så trevligt jag och DN hade det på terrassen. När det sen var dags för långpass så fick jag krypa till korset och fylla upp mitt fula vätskebälte.

Söndag För det är ju fult att kuta runt med sånt här bälte, men till och med jag fattade att det ju kunde vara bra en sån här varm och kvav dag, när man dessutom ska springa långt. Så så fick det bli. På med det och solglasögon.

Söndag Solglasögon har jag nästan aldrig heller men det är faktiskt rätt dumt när man springer flera timmar med sol i ögonen. Kort sagt var jag präktig och rejält utrustad idag! Sen tog jag min vanliga tur: Lidingö-Värtan-Gärdet-Djurgården-Strandvägen-Skeppsbron-Stadsgården-Norra Hammarbyhamnen-Hornstull-Norra Hammarbyhamnen-Eriksdalsbadet-Hornstulls Strand-Bergsunds Strand-Söder Mälarstrand-Skeppsbron-Strandvägen-Gärdet-Värtan- och så tillbaka på Lidingö igen. Såhär såg det hela ut i några bilder i farten.

SöndagSöndagSöndagSöndagSöndagSöndagSöndagSöndagSöndagSöndagSöndag Jag höll en jämn fart hela vägen. Tog det medvetet lite lugnt i och med att det bara är tre veckor sen maran. Jag var liksom sugen på att återerövra distansen, men också för att ta det i den fart kroppen kände för.

Söndag Totalt 40 km i 4:49 min/km. Jädrans bra att jag hade vatten med mig. Det behövdes idag och det räckte precis. Precis när jag stod utanför vår dörr så kom Olle springandes. Otrolig timing på vår ankomst! Han hade kutat 13 km och var trött och ville inte prata alls.

Söndag Jag var i för sig också lite matt. Men vi fick inte ligga och slöa alls för jag var så sugen på att åka in till stan. Gårdagens känsla av att aldrig vilja shoppa igen var tyvärr som bortblåst nu. Det blir så ibland när jag springer genom stan och ser alla människor som går runt med massa kassar, dricker kaffe och äter glass – att jag också måste få gå runt lite sådär. Och utan barn hemma så passade det ju bra. Fast det blev inte så mycket gottande för jag höll nästan på att somna i en boll på NK.

Söndag Kan för övrigt informera att jag inifrån bollen såg Pelle Almqvist från The Hives. Han kollade på mattor. Sen när vi gick genom matavdelningen såg vi Fredrik Reinfeldt som var omringad av sommarklädda livvakter. Nu kan man tro att vi åkte hem och vilade efter detta. Men nej. Då åkte vi till Ikea.

Söndag Vi köpte en fin matta där. Fast sen när vi kom hem och la ut den så var den inte fin. Först försökte vi sådär ”Jo men den är fin”, ”Det är kul att det är lite annorlunda”. Sen gav vi upp och erkände: ”Nä. Den är ful. Den passar inte alls här.” Så nu måste vi åka till Ikea igen. Fast inte idag. En annan dag. För nu ska jag lägga upp benen i soffan en liten stund. Adieu.

16 reaktioner på ”Återerövrar distansen!

 1. Ja visst var det ganska kvavt idag,jag tyckte det gick lite trögt? Och IKEA ja..en gång fick vi också ett infall och köpte en persisk matta som fyllde hela vardagsrumsgolvet (tror den var större än 3x2m) för en massa pengar, och nä..den passade inte alls. Tur att IKEA inte tjafsar emot när man vill lämna tillbaks prylar.

  1. Jag tänkte inte så mycket på att det var så kvavt men kroppen gjorde nog det i och med att det dracks en del…
   Haha, en klassiker där med mattan!

 2. Jag föredrar Perfektas vätskebälten, flaskorna är smalare, sitter tightare/stabilare och 40 km är ju inte längre än att man nästan klarar distansen utan att dricka alls så man grejar det lätt med fyra av deras flaskor (har för mig att de rymmer något mindre vätska än Nathans), men det har du kanske redan testat, annars är det bara att shoppa loss..

  1. Nä jag har faktiskt inte testat dem, kanske får göra det. Men grejen är att det är inte så att jag ogillar Nathan, mer bara att det är fult, haha. Och det gäller alla dessa vätskebälten!

   1. Enligt min mening dåligt konstruktionstänk bakom, svag funktion och jag håller med: ej estetiskt tilltalande heller

 3. Nathan är bäst. Sitter mycket bättre än Perfectas.
  Det du dock borde investera i är ett par löparglasögon! Adidas har snygga! Lätta och sitter bra. Har själv ett par (vet inte modellen. Köpte dem för flera år sen). Happy shopping 😉

  1. Haha, hade gärna shoppat vidare men det här är Nike löparglasögon och de är väldigt sköna och sitter bra. Så jag har liksom ingen anledning… Det är mest att jag rent allmänt inte gillar solglasögon så mycket. Men tack för tips!

   1. Aha, det var ett par löparglasögon! Det trodde jag inte! Men dåså då är du ju kittad! Håller med att vätskebälte är fult men ibland nödvändigt.

 4. Fler tips, jag har löparbrillor både från Atletus, (webbutik, googla) och x-kross, Atletus är barq hälften så dyra, har ett par Sweden Duo för en femhundring, fungerar helt OK, X-Kross är som sagt lite dyrare men också lite mer just löparbrillor och fungerar inte lika bra på t ex stranden. Lustigt jag uplevde det inte alls som kvavt idag utan som ganska perfekt, sprang faktiskt årets längsta pass idag, 31km utan vätska eller energi och det var inga problem.

  1. Hallå Staffan! Många bra tips här men som jag svarade Eva så är mina Nike löparbrillor väldigt bra (och de snyggaste jag kunde hitta dessutom, har ofta lite svårt för stilen på många löparbrillor). Saken är bara att jag generellt trivs utan solglasögon men så hör man det där med grå starr och jox som man inte vill få. Så därför åkte de på.
   Bra jobbat på ditt långpass! Jag tyckte också vädret var bra och inte så farligt kvavt. När jag gav mig av var det strålande sol som sen gick i moln och sen kom tillbaka igen, och sådär höll det på – men det är ju bara skön variation när man springer långt. Jag kutar nästan alltid helt utan vatten och energi har jag bara för att vänja magen precis innan marathon. Men idag var jag lite ordentlig. Och har man kånkat runt på vatten så måste det ju drickas upp (även om man således kånkar det vidare inom sig…) Vi hörs!

 5. Var har du köpt nathan med 4 flaskor? Jag har ett för två och det räcker inte för ett längre långpass… hej/Ullis

  1. Hej Ullis!
   Jag tror jag köpte det från Wiggle men vet att Löplabbet har haft dessa förut så kika där om du vill prova det först!

   1. Tack för tips, klick klick och snart i en postlåda nära mig. Allt gott/Ullis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s