Från skog till stad. Och bloggsommaren!

Torsdag Nu kan man fråga sig hur min mage mådde när jag vaknade idag, ja efter magrullandet igår kväll. Jo tack, den mådde faktiskt bra. Lite träningsvärk men inte så farligt (vilket betyder att jag måste rulla mer!). Däremot så var som vanligt benen och fötterna rätt stela. Vissa dagar kan det liknas vid tortyr att tvinga benen att springa fort på morgonen, men ibland har jag inget val för att få ihop tillvaron. Idag hade jag dock det så det blev bara hederlig distans i lugn takt.

TorsdagTorsdag Tog en tur i Lidingöloppsspåret. Länge sen jag sprang där. Förr gjorde jag det alltid. Jag kom liksom av mig lite då jag fick plantar fasciit och backar var det värsta min vänsterfot kunde tänka sig. Till en början undvek jag även asfalt så då var utmaningen att hitta mjukt underlag utan några som backar. När foten så sakteliga blev lite bättre så föredrog den asfalt framför backar. Så då blev det platt asfalt. Och när väl backar var ok så hade jag liksom vant mig vid asfalten och trivdes rätt bra på det underlaget, och har fortsatt att till stor del springa på just asfalt. Det blir ju också så automatiskt i och med att jag ofta kutar till och från jobbet. Jag är dessutom uppvuxen på Lidingö och kan ibland känna att jag har fått min Lidingöloppsspårsdos för en rätt bra tid framöver. Men ibland finns det inget bättre än just denna skog. Som imorse, som att möta en kär gammal vän igen! Skönt var det. Sen blev det en kortis ner till hamnen.

Torsdag Jag har sagt det förr men undrar jämt när jag ser den här skylten i Askrikehamnen, vad utländska besökare tycker om välkomnandet?

Torsdag Totalt 10 km.

På lunchen lyckades jag med lock och pock att lura med mig Olle till Juicefabriken för att äta mexikanska wraps och dricka hälsojuicer. Han var så skeptisk när vi promenerade dit och gnällde om att han inte ville ha torra smuliga wraps och hälsojox.

Torsdag Ni ser att han försöker se lite skeptisk ut? Det funkade bara ett litet tag, sen fick han erkänna att det var väldans gott. Det är sånt där modernt ”pulled pork” i wrapsen som är så otroligt gott.

Torsdag Mmmmm! Jag drack en juice med allt möjligt i; mango, spenat och sen minns jag inte mer.

Efter jobbet var det distans som gällde.

Torsdag Slapp ryggan som fick åka bil hem. Jag hade också varit duktig och ätit mellanmål på eftermiddagen. Perfekt upplägg med andra ord! För mig är de här milen de bästa. Ingen hets men ändå känslan av pigga ben som springer på så fort de behagar. Och idag ett särskilt lugn. Veta att barnen har det så bra på Gotland, inget jag måste rusa hem till. Det gäller att njuta av stegen då. Tog min tur från S:t Eriksplan ner till Kungsholms Strand, Norr Mälarstrand fram (tro´t eller ej men idag sprang jag inte på cykelbanan för det var fritt fram på promenixvägen) och sen över Västerbron. Söder Mälarstrand, Skeppsbron och Strandvägen. Därefter sista biten som redan känns som hemma: Lindarängsvägen fram, Värtan och så bron. Och i mina öron hela vägen en så bra spellista som jag fick av Amanda på jobbet eftersom jag höll på att bli TOKIG på alla mina gamla listor.

Torsdag Totalt 21 km i 4:37 min/km.

P.S.# 1 Jag har bestämt hur jag ska göra med bloggen i sommar. Som några av er vet har vi noll internet där vi bor, vare sig i huset eller på mobilen. Totalt avskärmade från omvärlden, vilket jag på många vis älskar. Jag brukar åka till ett pumphus där min mobil hittar nät och så kopplar jag upp min dator på det viset. Det är dock krångligt. Det tar tid. Tid som jag hellre vill lägga på familjen än bloggen, hur mycket jag än gillar att skriva om mina löpardagar. Planen för sommaren blir därför att jag varje söndag summerar min vecka. Ett inlägg i veckan, varje söndag, i fem veckor. Så får det bli. Det viktigaste är ändå familjen. Och att hinna springa. Jag återkommer om när detta mer sparsmakade bloggande börjar. Jag knegar ju på här hemma ett tag till.

P.S.# 2 Även idag har jag jobbat i fredens tecken. Kolla bara:

Torsdag

P.S.# 3 Olle har inte sprungit idag. Tur! Började ju bli smått orolig över den plötsliga konkurrensen på hemmaplan.

17 reaktioner på ”Från skog till stad. Och bloggsommaren!

 1. Åh jag kommer verkligen sakna de dagliga rapporterna – särskilt outfit-bilderna, det är dem jag uppskattar mest!
  Har du tid för en frågestund innan, det är flera grejer om utrustning jag vill fråga dig?

  1. Haha nejdå, bara lite semester och mer tid för familjen! Just på sommaren så blir liksom bloggen ett moment till utöver löpningen då jag tvingas dra iväg = känns sådär.

 2. Ett litet sommarlov för bloggen låter klokt, även om vi kommer att sakna den och Gotlandsbilderna! Funderar lite på den där saken du köpte efter maran för att massera vaderna, funkar den? Tror mina ben skulle uppskatta lite extra omtanke just nu…

  1. Men det kommer rapport och Gotlandsbilder på söndagarna! Jo du, jag gillar den där rullen. Men allt vad gäller massage har jag svårt att säga om det hjälper. Men det ger ju en skön känsla och där tycker jag den är bra. Sen tror jag att ett vanligt rör räcker rätt bra… börja med det! En gammal kvast som du hugger av eller nå´t?

 3. Vi, jag och maken, kommer att sakna dina dagliga inlägg men se fram emot söndagarna då. Vi har också, båda två, haft plantar fasciit ( knäppt eller hur, att båda får det) och nu har mannen början på en ny som motarbetas å det värsta (ännu knäppare, att det händer igen). Har du skrivit något längre om din pf, hur du tränade och blev av med den? Alltid intressant att läsa om andras erfarenheter.

  1. Stackars er! Det är segt med PF. Jag skrev nog bara medan jag hade det. Jag la ner löpningen helt i ca tio dagar och cyklade i garaget. Jag testade akupunktur och elbehandling, inget av det funkade för mig. Jag rullar numera alltid golfbollar under fötterna och masserar vaderna – varje dag.
   När jag kunde börja springa så tog jag det som sagt successivt. Kort, kort på mjukt platt underlag. Sen över till hårt. Sen lite längre osv osv. Hoppas maken lyckas stävja det!

 4. Kommer oxå att sakna de dagliga rapporterna och fina bilderna! Du har gjort oss beroende 😉 Men såklart ska du ha ledigt å vara med familjen! De är ändå nr 1! Vi väntar snällt på dina rapporter 🙂

 5. Bra prioritering och lösning! Du ser supersomrig ut på bilderna, härligt. Vad är det för grå shorts du har? Fint att varva funktionskläderna med dem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s