Puh. Och pust. En späckad dag!

Alltså. Det här var en mastig dag. Jag tar den från början.

Måndag Jag klev upp och gav mig ut på ett morgonpass. Lite kyligt ute, tur man blir varm så fort man börjar kuta. Lång uppvärmning innan det var dags att riva av ett tröskelpass. Alltid lite nojigt att köra det dagen efter ett långpass, om benen ska leverera något av värde. Som vanligt kände jag mig seg på uppjoggen, men just det har jag börjat lära mig;  det är bara så det är och inget att bry sig om, det händer något i kroppen när man startar om klockan och kör igång. Oftast i alla fall. Jag satte fart här:

Måndag Flås och pust. Idag lite jobbigare än sist men det är också för att banan är lite mer kuperad jämfört med när jag kutar i stan. Egentligen gillar jag den här slingan bättre. På nedjoggen sprang jag förbi den här och tänkte, men vad trevligt med en sån fågel här ute!

Måndag Ja, tills jag insåg att den var av plast. Jag tyckte väl att den stod väldigt still.

Måndag Totalt 10 km med upp- och nedjogg. Efter det så satt vi hemma och jobbade på förmiddagen. Fritids hade nämligen en såkallad planeringsdag. Jag vet, jag vet. Det är bra med planeringsdagar, såklart det ska planeras grejer men ändå – man tycker ändå att de dyker upp lika chockartat varje gång. I alla fall, vi hade planerat att ta eftermiddagen ledigt pga detta och så blev det. Och vad gjorde vi då? Jo, drog till Gröna Lund med alla barnen! Men innan dess gjorde jag att smart drag och tog på mig sportlinnet under tröjan. Jag är oerhört bra på att planera, måste jag säga.

Måndag Vi tänkte att vi var smarta som gick på Gröna Lund en vardag. På en måndag! För det gör ju ingen annan. Trodde vi tills vi kom fram. Lång, ringlande kö. Men det gick fort och strax var vi inne.

Måndag Jag vet inte hur det är för er men jag har blivit helt handikappad på såna här nöjesfält sen jag blev äldre. Jag mår illa av att bara titta på grejerna. Tur att vi har duktiga barn som tycker det är ok att åka det mesta på egen hand. Och det är faktiskt rätt bra att stå vid sidan av också, och titta på barnens miner när de åker. När man ser dem skratta/gapa etc – ja, där och då har man glömt vad åkbanden och allt jox kostade. Ok, såhär var dagen på Grönan i några bilder:

MåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndag Mina fötter när vi var redo att åka hem, de var lika varma som lavan från en vulkan. Hade gett rätt mycket för att stoppa ner dem i en ishink. Men någon sån fanns inte i sikte. Istället bytte jag om i bilen. Till löpning!

MåndagMåndag Sa hej då till gänget men det var typ ingen som hörde för alla satt med stora polkagrisgodisnappar i munnarna. Själv fortsatte jag ut på Djurgården, utan napp i munnen. Men hörrni. De här gängen som åker runt på såna här i stan:

Måndag Alltså, det kanske är jättekul men helt ärligt: det är för fult att åka runt på såna där. Man får faktiskt cykla eller något istället tycker jag. Jag sprang runt där på Djurgården, gjorde ett extravarv för att återuppleva en bit av Stockholm Marathon. För jag har typ glömt bort varvet ute på Djurgården för just det tycker jag är rätt trist. Fast idag var det hur fint som helst, men så hade jag inte ett halvmarathon i benen heller.

Måndag Sen hemåt. Som vanligt törstig och inget vatten. Bara att kämpa på.

Måndag Totalt 16,5 km i 4:37 min/km. Slet av mig dojorna och drack en iskaffe på nolltid.

Måndag Och slukade två såna här hemgjorda hamburgare.

Måndag Det är alltså ingen dockhamburgare, bara en väldigt stor tallrik. Efter detta åkte jag och hämtade ut ett paket med FYRA par löparskor.

Måndag Jag måste skapa ett litet lager inför sommaren och hösten men ojoj, det är dyrt att springa mycket… Sist men inte minst så drack jag ett glas rödbetsjuice som jag köpte i affären.

Måndag Det har ju pratats så mycket om det där med att det ökar syreupptagningsförmågan genom nitraterna som finns i den. Vi får väl se hur det går med den saken, jag springer också för säkerhets skull. Jösses, nu får den här dagen vara slut. Ajöss.

11 reaktioner på ”Puh. Och pust. En späckad dag!

 1. Smart att ha sportbehån på från början! Jag gjorde något liknande i helgen men fick byta om även sportbehån, mitt på parkeringen till stormarknad 🙂 Inte så smidigt kanske.
  En konstig fråga; gör du iskaffet själv eller köper du det färdigt? Det ser så gott ut!

  1. Tyvärr är jag inte heller alltid sådär smart så det har blivit ombyten både här och där för mig med.
   Iskaffet är mjölk+ett Nespresotryck, enklare blir det inte. Och is!

 2. Du skulle prova adidas nya skor med deras nya boost dämpning helt suveräna känner mig knappt hälften så sliten i benen som med deras vanliga dämpning adiprene!

  1. Hej Andreas! Jag har tänkt jag ska prova Boost när de släpper Adios-modellen i det materialet. Jag vet att den gått att köpa på diverse mässor och marathons men den kommer ju först efter sommaren i butik. Då blir det absolut test! Bra tips! P.S. Passar på att fråga dig en grej då. Själv så gillar jag just stadgan med Adidas dvs jag är inte ute efter en ”svampig” känsla. Vad är ditt intryck av boost vad gäller just det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s