Tungt tempo.

Idag vaknade jag och kände mig bara så trött på att dra på mig löparkläder. Kände egentligen för att duscha hemma, sen stå och hänga en bra stund framför vanliga garderoben och fundera på vad jag skulle kunna tänkas ha på mig denna 13/3-o3. Nuförtiden står jag ju nästan bara framför löpargarderoben och funderar över lämpliga kläder efter temperaturer och pass. Men jag masade mig upp och drog på mig de framlagda löparkläderna. Så till sist stod jag ändå utanför dörren såhär:

Onsdag Jag sprang 2,5 km uppjogg. Stannade sen här…

Onsdag… där jag startade om klockan och satte lite mer fart. Sprang 5 km. Piip. En minuts vila på Tegeluddsvägen.

Onsdag Och sen satte jag fart igen. Men så sega benen var idag! Jag gillar egentligen inte att köra just tempopass utan att få vakna ordentligt, och helst äta lite innan också. Även om det funkar att kuta så vet jag att jag presterar bättre när benen fått mjuka upp sig lite mer. Dessutom så kände jag igen känslan från förra veckan. Backpasset dagen innan verkar ta en del på benen. Men men. Jag och benen kämpade vidare ut på Djurgården. Ytterligare fem km avverkade. Båda 5 km-intervallerna hade snittfart 4:12 min/km. Därefter blev det 7,5 km i 4:54-tempo. Totalt 20 km.

Stretchade benen ordentligt. Det var de värda efter att ha kutat på såhär tidigt. Efter dusch och allt såg jag sen ut såhär.

Onsdag Nu kanske ni tror att jag har löpartights på mig? Men icke. Det är vanliga brallor men jag känner mig ovanligt ”hemma” i dem då det känns som jag skulle kunna spurta iväg i dem när som helst. Särskilt med Nike Free på fötterna också. Därefter: frukost!

Onsdag Tralala.

5 reaktioner på ”Tungt tempo.

  1. Trots allt lite skönt att läsa att även du har tyngre dagar. 😉 Känns i princip alltid bra efteråt iaf när en väl tagit sig igenom det motiga.

    1. Jorå, tyngre dagar finns det absolut! Men håller helt med. Så fort jag väl är i löparkläderna känns det alltid bra!

  2. Hej, har precis börjat följa din blogg och är grymt imponerad. Väldigt trevlig blogg med mycket bilder. Hur länge har du tränat och sprungit såhär? Det känns som du kommer krossa alla dina PB i år med tanke på vilka tider du har under träning. 🙂

    1. Hej Magnus! Vad kul att du är här! Hmm jag har sprungit sen jag var liten men inte alls såhär. Spelade basket då och sprang på somrarna. I vuxen ålder var det förr ett par gånger i veckan men då höll jag inte på med intervaller och så utan bara kutade lite för att hålla igång. Det var vid jul förra året jag började springa mer fokuserat då jag fick en biljett till Sthlm Marathon så i ungefär ett år kan man säga. Under denna tid har jag ökat mängden successivt.
      Vet i sjutton om jag komme krossa mina PB. Ska försöka bättra på dem lite i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s