Upp, upp, upp!

Fredag Kärvt att gå upp idag. Jag har sovit så risigt hela veckan pga all sjuka hemma. Antingen har man flyttat runt kräkhinkar, mått illa själv eller som i natt, haft snörvel och host bredvid sig non stop. Samt dåliga drömmar ovanpå det. Nä nu får det bli bättring på den fronten. Men i alla fall så kom jag upp och ner i löparkläderna och sprang iväg in mot stan. 7 km fram till Lill-Jansskogen. Där körde jag 20 minuters backintervaller. Jag såg två såna där Army Training-grupper. Tränaren i den ena gruppen gastade så det ekade genom hela skogen. Alltså, det är ju jättebra att mäniskor får pepp av det där. Själv skulle jag aldrig palla att höra sånt där vrålande i öronen just så tidigt på morgonen. Då föredrar jag i såna fall Jack Whites stämma i hörlurarna. Efter backintervallerna tog jag en liten extrasväng genom skogen och sen mot jobbet.

Fredag Piiiip! Fina fredagsmorgon! Totalt 16,5 km. Sen köpte jag kaffe. Var snäll mot kroppen och stretchade…

Fredag … och hann med lite annat.

FredagFredag Dusch och hissen upp till jobbet.

Fredag Frukost!

Fredag Ok, det var det. Hoppas solen skiner på er.

8 reaktioner på ”Upp, upp, upp!

 1. Har läst din blogg ett tag nu. Hittade hit genom Runners World.
  Tänkte att jag måste ju kommentera nån gång iaf…! 🙂
  Måste tacka för inspirationen!
  Blir alltid peppad till en runda när jag kikat in här!!
  Jag har sprungit regelbundet några år. Kortare sträckor…
  Är nu inne på att få in mer långpass o då är ju din blogg ett toppenställe att tanka inspiration på! 🙂
  Ha det bäst!! / Kram Jeanette

 2. Hej! Jag undrar vilken klocka det är du använder när du är ute?
  Tack för en sjukt peppande och inspirerande blogg!!!

  1. Tack Natalie!! Jag har en Garmin 610. Hade en 410:a först men jag föredrar denna, tycker den är oerhört bra. Särskilt vibrationen när man kör intervaller och lyssnar på musik. Vi hörs!

 3. Jag har också några frågor..

  funderar på hur lång tid det har tagit dig att komma upp i den mängd du springer nu? Jag vill gärna komma upp i mängd men tycker det går lite segt när när en samtidigt måste hålla balansen för att undvika skador.

  Undrar också om du kör någon pulsträning?

  1. Hej Love!

   Jag har ökat upp ganska successivt under ett år (men har ju sprungit regelbundet väldigt länge om än LÅNGT ifrån där jag ligger nu). Drog dock upp antal mil lite för fort under sommaren. Tror det var därför, i kombination med lite andra grejer, som jag fick plantar fasciit. Så det gäller att vara försiktig. Nu har jag sakta ökat upp igen men har pga foten tagit det väldigt lugnt med fartpassen. Ofta en dålig idé att öka upp både mängd och fart samtidigt. Dock finns det inget recept som passar alla, allt beror ju på vad du har för kropp, hur mycket du tränat innan osv. Jag känner mig ändå väldigt förskonad från skador med tanke på hur mycket jag springer. Men min fot är som sagt ännu inte helt bra. Så ta det lugnt, tids nog kommer du upp i mängd.

   Men sen är det ju så, att vi är alla olika personlighetstyper. Jag gillar att springa mycket och långt. Många andra vill uppnå bästa möjliga resultat med så lite träning som möjligt. Som att allt vore en tävling, en tävling när man tävlar men också i hur man tränar. Jag är inte riktigt sån själv. Jag gillar att kuta. Punkt. MIn träning är ingen jäkla tävling. Men det gör att jag ibland har svårt att vara klok. Dock har jag bra hjälp från Pekka som hjälper mig med min träning.

   Annars tror jag på att t ex skaffa ett program från marathon.se om man vill se hur man kan öka upp sin träning på ett kontrollerat sätt, om man inte har annan bra hjälp.

   Nix jag kör aldrig pulsträning.

   LYCKA TILL!

   Hej!

   1. Tack för ditt utförliga svar det uppskattas verkligen! 🙂
    Jag började springa 2010 efter att inte ha tränat alls innan men det är först senaste halvåret som jag verkligen blivit riktigt hooked och börjat fundera på vad jag kan göra för att bli bättre (snabbare och uthålligare). Större mängd är en sån sak som jag vill prova.

    Ser det inte heller träningen som en tävling för då hade jag lagt av för länge sedan med tanke på hur långsam jag är. 😉

    Problemet med programmen från t.ex. marathon.se är att de program som gäller för den träningsmängd jag ligger på/vill ligga på ofta utgår från att en är snabbare än jag är. Men jag antar att en får försöka anpassa dem efter sin förmåga. Har iaf ett program som jag följer nu och är rätt nöjd med bla eftersom det är byggt på träningstid istället för antal km.

   2. Det tror jag är jättebra, att just gå på tiden istället för antal km. Kämpar du på så kommer du med tiden ”hinna med” i programmen! Skam den som ger sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s