Jag och bilskoleeleverna.

 Upp och direkt ner i löparkläderna. Har man inte fått springa på några dagar så hoppar man ner i dem rätt kvickt. Nollgradigt ute så lite kyligare idag, men jag hoppade ändå jacka och tog bara reflexväst då det är som att ha ett litet element på ryggen när man springer med en ryggsäck full av kläder. Över Lidinögbron och vägen genom Värtan, förbi Gärdet och ambassaderna och sen ut på mörka Djurgården. På vägarna ute på Djurgården var de enda bilarna jag såg bilskoleelever som irrade runt i mörkret. Haha, kom att tänka på när jag själv höll på att ta körkort och alltid hade lektion 07.00 för att hinna till jobbet i tid. Kan även tillägga att jag inte fick mitt körkort förrän på 3:e (!) uppkörningen. Prick i protokollet där om man säger så. På första uppkörningen blev jag så obekväm av stämningen i bilen, att det var sådär alldeles tyst. Så jag satt och berättade om vilka reklamenheter som byrån jag jobbade på då hade gjort, när vi körde förbi stortavlor och annat. Hade varit bra om någon berättat för mig att det sista man ska bry sig om när man kör upp är stämningen i bilen, bättre att koncentrera sig på att köra istället för att underhålla en skäggig farbror. Tänker dock inte berätta vilka misstag jag gjorde den gången. På andra uppkörningen borde jag ta mig sjutton fått körkortet men jag var nog för nervös. På tredje satt den och herrejesus så lycklig jag var!

Nog om det men det var i alla fall vad jag tänkte på i mörkret. Totalt 16 km i 5:00-fart, lagom för en postförkylningskropp.

 

3 reaktioner på ”Jag och bilskoleeleverna.

  1. ”Lagom för en postförkylningskropp”… Ja, om man heter Tove, haha. Du är helt otrolig! Kul att du är frisk igen!

  2. Jag körde upp för militära uppkörningsförrättare, där kan vi snacka dålig stämning i bilen. De gav order om vad jag skulle göra på ett väldigt militäriskt vis som inte alls gynnade min bilkörning. Två gånger kuggade jag och jag blev så sur sista gången att jag inte ville köra upp igen på ett tag. Detta var 1997 och jag har ännu inte tagit mig för att köra upp igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s