10 km lunch. Och lite hund.

Idag första gången på länge som jag var nere i omklädningsrummet på jobbet. Trevligt att vara tillbaka hos mitt gamla skåp.

 Bytte raskt om och sedan marsch iväg.

 Idag var det dags att öka upp till 10 km och testa foten. Kändes segt till en början och asfalten kändes så hååård. Jag har ju helt undvikit asfalt på sistone men i och med att jag bara hade lunchen på mig så fick det bli ett par km på hårt underlag.

Sprang ner till Karlbergs slott och över på andra sidan och mjukare underlag. Kutade Kungsholmsstrand fram i det fina vädret. Många sportisar ute. Men det är klart, lunchlöpning är ju perfekt om man vill få springa i dagsljus den här årstiden. En annan bra grej med lunchlöpning är att man har begränsat med tid och därmed kan/måste få till bra tempopass. Jag vågade inte ta i för kung och fosterland och tanken är absolut inte att göra det denna vecka, men jag sprang ändå på i ganska rask takt. Försökte samtidigt fokusera lite extra på tekniken. Fram till Stadshuset och sen tillbaka samma väg med en liten extra sväng bort mot Kristineberg. Tillbaka på Rörstrandsgatan och sen in på Norrbackagatan, förbi alla lunchätande människor.

10 km, snittfart 4:33/km. Snabb dusch och hopp i kläderna. Eller nä, inte precis hopp i… det som tog mest tid var att få på mig mina oerhört tajta hårdrocksjeans. Får lite panik varje gång de ska av och på för det är precis så att foten kommer i och ur.

 Nu några timmar senare så känns foten fortfarande ok efter språngmarschen. Åh snälla låt det förbli så. Låt skiten vara på väg bort. Senaste dagarna har jag traskat runt barfota hemma, det var längesen jag kunde göra det utan att ha ont. I övrigt så har jag lagt ner exakt allt annat denna vecka i form av fotrehab, stretching, massage och grejer. Jag har testat så mycket olika pryttlar att det till slut blir omöjligt att skilja på vad som hjälper och inte. Denna vecka är det löpning med efterföljande stretch. Funkar det så kör jag igång med mina excentriska tåhävningar och förebyggande fotgympa och stretch igen.

 Jo en grej till. Vi hade en sån gullig tax på besök på jobbet idag. Korven heter han. Alltså, hur gölligt får det bli?

 Jag mutade upp Korven i knät med hjälp av hundsnask.

 

2 reaktioner på ”10 km lunch. Och lite hund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s