Jag och mina skor.

Det här med skor är svårt när man har den här inflammationen i foten. Det finns liksom två skolor här: en som förordar uppbyggda skor och formgjutna sulor. Och så andra skolan som förordar minimalistiska skor. Såhär tänker jag:

Till vardags så tänker jag att jag har de skor som känns sköna. Jag har testgått flera mil hemma i olika skor och idag har jag på mig mina nya Nike Free 3.0. De går ju lite emot teorin att jag behöver stöd i fotvalvet (pronerar en aning på vänster fot) men jag tänker ändå, att känns det bra så är det bra. Och dessa kommer jag inte springa i utan ha till vardags.

 Jag har även ett par nya Adidas Supernova Glide som ser ut såhär:

Supernovan är skorna jag typ ”alltid” sprungit i innan jag började köra mer med Adizero Boston, Adizero Adios och Nike Lunaracer. Även om Supernovan är lite mer uppbyggd så är de väldigt sköna så jag tänker mig att jag kommer ha dessa till vardags en del, även om jag inte tycker de är så snygga. Men allt sånt skiter jag fullständigt i just nu.

Sen när jag kommer igång med löpningen igen så kommer jag köra en del av mina distanspass med dem också. Som någon klok sa till mig; det är ju inte alla dagar man känner sig superstark och tänker på hållning och löpsteg, och då kan det vara bra att köra med lite mer uppbyggda skor. Men sen måste jag ändå säga att jag älskar att springa i mina Lunaracers och Adiosen, jag får helt enkelt pröva mig fram när jag väl kan kuta igen.

Det jag dock tycker är märkligt är att jag kan gilla att gå i två ganska motsatta typer av skor, som Supernovan och Nike Free, och tycker ingen av dem är skönare än den andra, de är bara olika. De formgjutna sulorna jag skaffat tycker jag inte om att gå runt med men det kanske bara är ovana. Nu testar jag mig fram.

Men hörrni, nog om skor. Den här fredagen. Vädret. Hur mycket skulle jag inte ge för att springa ett långpass idag? Vi har finaste utsikten här på jobbet som gör en extra sugen.

 Men nä, jag kom tyvärr inte hit i springkläder idag. Istället såg jag ut såhär:

 Den här gula tröjan är den som luddar något så förfärligt. Jag får ha en säkerhetszon runt mig på 2,5 meter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s