Tisdag: 11 km i fästingarnas rike.

Jag var oerhört rädd för att få fästingar förr. Så fort jag såg en al så gick jag en lång omväg för det visste man ju, att fästingar bodde i alar. Sen kom nya rön: fästingar bor i gräs! Då blev det jobbigare. Då hoppade jag liksom fram i gräset alt. gick inte alls i högt gräs. Det gjorde en ju rätt begränsad om man säger så. Men sen började jag springa mycket fick min fästingskräck stryka på foten, det funkar ju inte att planera springrutten utifrån var det inte finns fästingar (läs gräs/alar). Numera kutar jag rätt in i högt gräs, vass, whatever och lever med tanken på att det kanske fastnade 10-12 fästingar på mig. Det hela har gjort att jag fått en ganska avslappnad inställning till fanskapen. Alltså, jag ogillar dem fortfarande skarpt men väljer att ignorera dem. Hittills i år har jag inte fått en enda, inte ens ikväll när jag sprang elva km genom högt gräs.

Ja, ni ser ju hur nöjd jag är med mig själv som övervunnit fästingskräcken.

4 reaktioner på ”Tisdag: 11 km i fästingarnas rike.

  1. Grymt jobbat! Två korta frågor… En om löpning och en mera ytlig… 1) Tappar du aldrig motivationen? OM, hur beter du dig då, köra eller skita i det? 3 barn, hur planerar du? 2) Var köper du dina hårband? Blev visst lite fler frågor…

    /Ulrika

    1. Oh, detta skulle behöva ett långt svar men jag hinner inte nu för jag måste hem till mina tre barn! Sen jag slutade tävla med andra och springer för att jag gillar det och endast tävlar med mig själv så har jag inte tappat motivationen. Jag springer för jag mår bra av det, jag älskar det. Såklart lusten kan försvinna emellanåt och då brukar jag hoppa över ett pass. Japp, mycket planering krävs för att fixa löpningen med familj hemma. Jag kanske får göra ett inlägg om detta! En hel del löpturer har jag gjort medan de sover… jag ska skriva mer om detta, återkommer!
      Hårbanden ja! De i neon är från American Apparel, de har massa fina färger! Annars Casall och Adidas.

  2. Haha detta var exakt det jag undrat också 🙂 Har följt din blogg några månader, den är riktigt trevlig och jag får gotta mig i löparsnack och opräktiga, snygga sportkläder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s