Måndagmorgon.

Måndag. Första riktiga semesterdagen. Barnen lekte till sent igår och vanligtvis hade man blivit stressad och gastat om att det är skola och dagis imorgon men nä, nu satt man där helt from och personlighetsförändrad. För ingen stress, alla är lediga! Vi kan lika gärna ta bort mån, tis, ons, tors, fre, lör och sön på alla dagarna och bara säga dag om allt för alla dagarna är ju liksom samma när man är ledig. Jag inledde denna dag med löpning. I en familj där det finns fler löpare så är ju en bra runda högvilt. Min svåger Nils hade igår hittat en bra tur som inte bestod av så mycket asfalt.  Jag (och Ali, katten) vaknade tidigt och jag gav mig förväntansfull iväg (efter att jag fått vända tillbaka två gånger då Ali envisades med att följa efter mig).

Till en början samma sträcka som igår men idag svängde jag ner mot Augstens (skrev ju fel igår, det heter inte Austre utan Augstens.) Och så kutade jag rätt fram en bra bit. Här var det fint men efter en stund skulle jag komma fram till havet men jag hittade inte stigen genom enbuskarna. Efter 10 km vände jag om och kutade tillbaka. Blev totalt 20 km, några kilometer i 4:30-fart men snitt landade på 4:44/km. Väl hemma visade det sig att jag hade missuppfattat var jag skulle kuta ner. Men det finns fler dagar att hitta stigen, om man säger så. Vi hörs framöver, när vet jag inte, jag är helt och hållet beroende av internets humör numera – och hur ofta jag åker och handlar. Ikväll planerar jag ytterligare att distanspass men kortare. Au revoir!

6 reaktioner på ”Måndagmorgon.

  1. Vad kul att läs dina uppdateringar Tove! Tycker att du uppdaterar ofta för att ha knapert med internet-tillgång! Själv befinner jag mig på resande fot med familjen men ser till att kika in hos dig varje dag (nu lät jag som en stalker va, haha). Ditt Gotlandsgym blev riktigt snyggt, ramla inte ner i läskigpelle-trappan bara:) ha det gott!

    1. Nej men så härligt att höra att du hänger med mig i sommaren! Snälla löparstalkers gillar jag. Hoppas ni har det skönt!

  2. Blir bara mer och mer imponerad av dig! Du kan gå riktigt långt! Din blogg är nu för tiden den jag läser mest 🙂

    1. NU lyckades jag svara här! Tack Ida! Jättekul att du är här och du, stort lycka till nu i helgen. Håller tummarna för dig! Spring och ha kul!

  3. Just ja, jag glömde bort att fråga om du äter något innan du springer så pass långt på morgonen? 🙂

    1. När jag kör riktiga långpass på mer än 25 km så äter jag alltid innan. Men 20 km är ok för mig att inte göra det. Då ser jag till att äta mackor och kanske filmjölk innan jag lägger mig på kvällen innan så jag absolut inte somnar lite småhungrig för då funkar det inte. Men detta är så individuellt. Vissa kan ju inte springa en meter utan att äta. Man får följa sin egen mage. Mitt problem är att jag lätt får håll. Och jag orkar inte gå upp ännu tidigare för att äta när jag redan ska upp och springa tidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s