Berlin!

Äntligen i Berlin! Exakt ett år sen sist. Fast dagen började hemma på Lidingö, precis som en vanlig morgon fast utan spring. Mina föräldrar kom tidigt för att hjälpa oss med dagislämningen. Och min pappa var snäll och skjutsade oss till Arlanda Express.

Fredag På flygplatsen såg jag många människor med löpardojor på fötterna, och även utan. Jag har blivit vass på att spotta en löpare på mils avstånd. Vi drack kaffe och åt muffins och jag glodde på kartan inför söndagen i och med att jag har så kasst lokalsinne.

Fredag Men nu när vi bor så nära starten kan det ju omöjligt gå fel, och dessutom så lär det bara vara att följa drösen med människor. Jag satt även och svalde tusen gånger. Nojig in i det sista. Särskilt eftersom jag nyste tre gånger imorse! Men mer än så kommer det inte bli, det bara är så. Jag hann även med att stretcha höften.

Fredag Jag hade som vanligt övertygat Olle om att vi skulle vara extremt tidigt på Arlanda och vi hade därför oceaner av tid. Men sen blev det dags att flyga och tjong! Framme i Berlin!

Fredag Vi drog till hotellet och lämnade väskor och åt Club Sandwich.

Fredag Sen raka spåret till Tempelhof för att hämta nummerlappen.

Fredag Det är mäktigt värre där. Lite skillnad mot Stadion måste jag säga.

FredagFredag Jag köpte en apelsinjuice för att mota bort de där nysningarna.

Fredag Och sen var det bara att köa för att hämta ut min nummerlapp.

Fredag Fast det gick rätt fort ändå. Förutom att jag fick köa två gånger! När det blev min tur så visade det sig nämligen att jag skulle ha ett annat chip än alla andra. Jag frågade varför men killen som hjälpte mig kunde typ noll engelska. Han kunde bara ”good”. Men det var inte alls ”good” jag ville höra för jag ville veta varför jag fick ett vitt som dessutom såg helt slitet ut. När jag till slut fick tala med en tjej som kunde engelska så förklarade hon att jag hade beställt ett engångschip som man inte behöver lämna tillbaka efteråt, och därför såg det annorlunda ut, och att det var skruttigt var inga problem. Ok. Det var inte mer med det så jag gick ut för att möta upp Olle men på vägen började det gnaga i mig. Killen som hjälpte mig hade nämligen plötsligt sett i datorn att jag skulle ha det där engångschippet dvs plötsligt så bytte han det vanliga mot det där andra, och jag började nu undra: Registrerade han verkligen det nya? Tänk om han glömde det i all hast? Tänk om det är helt BLANKT och jag inte får någon tid?! Hemska tanke. Visste att det bara var att ge sig in i smeten igen och be dem kolla chippet. Sagt och gjort. Nu fick jag prata med en kille som kunde bra engelska och han kollade att chippet hade mitt nummer kopplat till sig. Ah, skönt! Nu kan jag sova i natt. Då blir man såhär glad:

Fredag Precis som förra gången jag var på Tempelhof såg jag fina klockor jag ville ta hem.

Fredag Men det enda jag tog med mig hem, eller rättare sagt köpte, var det här ölglaset.

Fredag Jag som dricker alkoholfri öl, tyckte det var mäktigt att ha ett eget jätteglas där hemma. När vi kom tillbaka till hotellet var vi lite sega men jag bytte om för en liten jogg.

Fredag Det bästa var att Olle hängde med!

FredagFredag Det var sån fantastisk känsla i stan. Soligt och perfekt temperatur och det var fullt sjå inför helgens lopp.

FredagFredag Underbara gator att springa på. Kändes som man tjuvstartade!

Fredag Och Tiergarten. Jag älskar den parken.

Fredag När vi sprang runt där och jag såg alla människor som sprang på lätta fötter inför söndagen, fylldes jag av den där mäktiga känslan att vi är en massa människor som tränat och kämpat, och på söndag ska vi under några timmar tillsammans försöka uppnå det där vi drömmer om. Det kanske går. Det kanske inte går. Men oavsett så är det fint. Det är riktigt fint! En annan sak som är fin är alla era fantastiska kommentarer. Ni ska veta hur otroligt glad jag blir av dem! Som en skön dunväst när det är kallt ute, ungefär så känns det att läsa allt fint ni skriver. Jag hoppas hinna svara en dag längre fram men här i Berlin är det svårt att hinna. Jag har en man att ta hand om också! Sist men inte minst: till alla er som ska springa Lidingöloppet imorgon, världens största lycka till! Några av er som jag följer önskar jag lite extra lycka till. Kör hårt! Backarna är inte så galet farliga men spar karfter till sista 15 för det är då ni behöver dem. Nu: middag!

20 reaktioner på ”Berlin!

 1. 4870 det kommer gå galant!!!
  Berlin söndag; 7-10 gr varmt ca 3 m/s PERFEKT- det blir ett perfekt lopp, av en perfekt sprinter!
  Karin

 2. Ett stort lycka till!! Kommer bli spännande att följa loppet, du är grymt duktig! Vi hejar på från Sverige 🙂

 3. Heja heja bästaste Tove! Nu kommer du göra din bästa tid, du har det i dig, nu är det dags!!! Visa dem jäklarna vart skåpet ska stå!! Rock n roll Tove!!!

 4. Hallo hallo! Läst din blogg i några månader du och du är grymt inspirerande. Älskar bilderna längst Karlbergskanalen (mina gamla hoods -numer lundabo). Heja dig! Det kommer gå svinbra på loppet. /Anna Teresia

 5. Stort LYCKA TILL Tove, jag håller tummarna hårt och VET att du kommer att leverera i vanlig ordning! Jag tror på dig till 110% tjejen! Stor kram och ha så kul:)

 6. Heja Tove! Läser din blogg nästan dagligen och hoppas att ditt slit inför Berlin verkligen bär frukt! Kämpa på!!

 7. Åh, så spännande! Stort lycka till på söndag! Och vilken fin bild på dig och din pappa, han ser mycket stolt ut! 🙂

 8. Jag vaknade plötsligt förkyld i morse, och min första tanke var: Sicken tur att det är jag och inte Tove!
  Kör hårt imorron!

 9. Tove spring snyggt i Berlin, tänk att du möte legenden joggande oxå. Stort. Lidingö var magiskt vackert igår. Alltid mäktigt att få spring på ön, mera utmanande än Vaxön helt klart.

 10. Hej Tove! Just nu är du ute och springer! Heja!
  Jag sprang Lidingöloppet på 3:14 igår! Det är jag jäkligt nöjd med och det var kul. Lite lyckades jag tack vare din blogg som är så underbar 🙂 /Amanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s