Ärtsoppa och marathonminnen.

Ahh jag är så trött på att vara sjuk. Hoppades optimistiskt att jag skulle må lite bättre idag men nähä. Sämre! Hostig och snorig, lite småfeber och allmänt seg. Ögonen svider och känns som små grisögon. Det är inte kul alls. Min lyxlördag känns som evigheter bort. Gick jag verkligen runt på stan som att det inte fanns någon morgondag och mådde bra? Och långpasset i söndags, hände det verkligen? För det känns ju som att jag varit sjuk i en vecka och inte sprungit på minst två månader.

Det enda som är bättre idag är att jag fått tillbaka lite smak för den var som bortblåst igår. När smaken försvinner så blir konsistensen på maten desto viktigare. Därmed går en massa mat bort. Rätt mycket mat känns faktiskt väldigt äcklig när man tar bort smaken och bara tuggar en massa. Soppa brukar ju vara bra på det viset så det åt jag igår. Jag lagade ärtsoppa men det kunde verkligen varit vilken soppa som helst i och med att det smakade noll. Som tur var blev det över så jag kunde köra en repris idag, nu med smak! Se bara så trevligt jag dukade upp åt mig själv här på lunchen. Allt för att skapa en trevlig idyll mitt bland hostet och snorpapperna.

Tisdag De här receptet på ärtsoppa som min mamma lärt mig är himla bra för det är så enkelt att det stannar i huvudet (och jag vet att jag pratat om det tidigare på bloggen). Är du sugen gör såhär: Koka upp en liter vatten med en hönsbuljongtärning (eller kanske två om man vill), häll sedan i 600 g frysta gröna ärtor. Koka en liten stund, ca fem minuter. Mixa med en stavmixer. Redan klart! Till detta har man citron, färskriven pepparrot och lite crème fraîche. Och jag gjorde även grillade tacosbröd med vitlök på. Efter det serverade jag mig själv te och pistonger, mitt favoritgodis.

Tisdag Och nu ligger jag i soffan och tycker synd om mig själv medan solen skiner utanför. För att muntra upp mig själv så tittar jag på lite bilder från Stockholm Marathon.

Sthlm Marathon 2013Sthlm Marathon 2013 Min favoritbild är den här. Upploppet inne på Stadion. När jag redan insett att jag kommer nå mitt mål men kämpar för att komma under 2:56…

Sthlm Marathon 2013  … och jaaaa, 2:55:59! Det är sånt här man får drömma sig tillbaka till när man ligger i soffan med sina små grisögon och längtar efter massa spring. Ajöss.

23 reaktioner på ”Ärtsoppa och marathonminnen.

 1. Ååå sega förkyln baciller!!! Inte ett dugg kul!!
  Hoppas det ger med sig snabbt!

  Vilka bilder!! Så hade inte jag sett ut efter 4 mil Haha!!!

  Krya på dig!!

  Jeanette

 2. Krya på dig Tove! Snart är du på benen igen! Fin fina bilder från Marathon! Kram Marie!

 3. Hallå sjuko, hur mår du?.. Tack för sopptipset – måste testa – med pepparrot! Jag som gillar sopptänket letar ofta efter det alternativet till lunch och har nu hittat en hel radda soppor helt utan tillsatser i kyldisken. Spoons heter märket och de har en grön ärtsoppa, om man nu är på det humöret och inte orkar laga själv;) Krya nurå, kram!

  1. Idag mår jag ändå lite bättre, hoppas vara på benen och jobbet imorgon. Bra tips på soppa, ska testa den!
   Kram, ses snart!

  1. Satte på den men kom på att det är den amerikanska versionen av Brottet, vilken jag har sett tyvärr redan sett… Jag får glömma bort den i något år till, sen funkar nog denna!

   1. Ajdå! Men den är faktiskt värd att se endast för Mireille Enos skull. Hon gör en så fruktansvärt bra roll! Annars kan du ge dig på säsong 3 som puttrar på nu om du inte sett den danska versionen av den också, d.v.s.

   2. Har tyvärr sett den också men å andra sidan så ÄLSKAR jag denna serie så vadsjutton, är hon bra hon Mireille så kör vi denna också! Bra tips!

 4. Herregud människa, hur kan du se så snygg ut när du springer? Jag ser inte klok ut nånstans. Krya på sig! Har just varit brakförkyld själv, men lyckades genomföra ett litet lopp ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s