Stockholm Marathon 2013: 2:55:59!

Lördag Det räcker inte med att lägga upp denna kyssamedalj-bilden, det finns så mycket mer att säga om dagens lopp. Men jag hinner inte riktigt nu för jag stod i duschen i en halvtimme när jag kom hem och nu ska vi ut och fira på restaurang. Men bara kort: att komma totalt på en 14:e plats bland kvinnorna, att bli 9:nde bästa svenska och komma 8:a i SM. Det är jag så jäklans glad över. Men som vanligt tar det att tag att smälta och låta alla känslor komma in (ut?) ur kroppen. Och hörrni, alla ni som hejjade på mig – det var helt fantastiskt! Till och med så att Mikaela Kemppi (som kom 6:a i SM) kommenterade det när vi sprang Valhallavägen fram på väg ut mot Djurgården. Det var så galet mycket pepp från er! Tusen tack. Jag är en rätt gråtmild person men när jag springer lyckas inte ens jag med att grina – annars hade jag definitivt gjort det idag. Så fint var det med all er hjälp. Och hela min familj med Olle och barnen och syster och man och deras barn och mina fina föräldrar. Nä, nu slutar jag för annars blir det gråt och vi ska faktiskt på restaurang och jag har precis tagit mascara. Jag berättar lite mer sen, förmodligen blir det imorgon. Och grattis alla ni som sprang och fixade maran! Det är mäktigt.

62 reaktioner på ”Stockholm Marathon 2013: 2:55:59!

 1. Jag har sagt det innan, och jag säger det gärna igen.. DU ÄR JU HELT SJUK!!!! (Och som vanligt på allra bästa sätt, alla positiva superlativ som finns..). GRATTIS TILL KANONTID!

 2. Stort grattis Tove! Grymt bra gjort! Jag smet från jobbet en stund och stod vid Gamla stan när du passerade där första gången. Trodde jag hade missat dig men så plötsligt svischade du förbi. Sen vid halv fem gick jag hem från jobbet längs Söder Mälarstrand, några sista löpare som kämpade på i regnet.. oj, vad jag blir imponerad av alla som kämpar sig igenom ett marathon, oavsett nivå.

 3. GRATTIIIIS!!!! ❤

  Har tänkt så på dig idag!! Kunde inte vara o kolla men har hejjat från Uppsala! 🙂

  Grattis till de finfina placeringarna!!
  Ser framemot att läsa mer om Maran…

  Stor kram!
  Jeanette

 4. Grattis Tove, du är bäst!
  Jag har bara suttit inne hela dagen.

 5. Grattis, grattis, grattis! Vi två estländare var där, på 30nde km (du var 18nda kvinna då) och hejade, med ”Tove, Rockenroll, Tove Rockenroll!”, och vid ungefär 37km med ”Tove, Tove, du kan, du kan!” (du var redan 15. eller 16.)
  Tack för leendet, även att det var ju tuffaste bit av hela marathon 🙂 Du är en idol!
  Grattis för första gången under 3 timmar!

 6. Tove, jag är så stolt över dig och din prestation! Jag stod i slutet av Strandvägen och hejade på dig och jag såg att du hörde – tur jag kan gasta högt:) Och tur att jag visste vad du skulle ha på dig för annars hade jag missat dig! Hoppas du går omkring och njuter länge av din prestation nu för du är så himlarns bra!!! Stor kram till dig!

 7. Stort grattis Tove till en sjukt bra tid. Och 8:a på SM. Du är grym! Du såg så jäkla stark och fokuserad ut vid 21 där jag stod och hejade. Imponerad.

 8. Grattis!! Och vad var det jag sa, nu börjar perset på en jämn siffra. Och SM-meriterad. Och vet du vad? Perfekt uppvärmning inför SM 100 km den 4 augusti 😉

 9. Stort grattis igen!!!! Ja du är minst sagt grym och min största inspirationskälla!!! Så glad för din skull (och så känner jag dig inte ens….) Njut!!!

 10. Grattis! Jag är sjukt imponerad, såg dig på KM 29 då såg du ruskigt stark ut!

 11. Grattis Tovan! Du är helt jäkla fenomenal, hör du det – F E N O M E N A L! Skickade ut hälften av familjen att heja på dig vid Kungsan, själv stod jag vid 41 typ. Du såg stark ut när du kom där, stark och målinriktad! Sedan sprang jag in på Stadion och såg dig korsa mållinjen. Det var mäktigt, även för mig:) Njut och fira denna strålande insats – och sov gott. Kram!

 12. Grymt bra jobbat! Du är så otroligt bra och denna bloggen är bästa pepp- och inspirationskällan. Grattis till fina SM-placeringen!

 13. YES YES YES – vilken lycka !! DU ÄR OTROLIG!! STORT GRATTIS till en av Sveriges BÄSTA LÖPARE!!!
  Helt underbart!
  Njut kvällen med familjen!
  Bästa Hälsning
  Karin

 14. Vilken jäkla tid!!! STORT GRATTIS fantastiska Tove!! Jag hejjade på dig vid Odenplan! 😉 Fira ordentligt.

 15. Grattis!! Börjar nästan gråta!! Så roligt!
  Själv dog jag, men släpade mig i mål 😦
  Kram!

 16. Du är så grym! Grattis i massor!
  Tänkte på dig när jag gick upp från t-bane stationen Stadion – det var väl där du körde grispass på band i vintras? Grispass som ledde till din fina prestation idag. Njut nu!

 17. Jag läser i det tysta din blogg, dagligen, ända sedan jag hittade hit via någonting så tråkigt som ”skit plantar faciten”… Och idag är jag så glad för din skull, vilken urladdning! En fantastisk prestation och tid!

  Hurra och ett Stort Grattis!

 18. Grym tid Tove! Jag och min kille sitter hemma i köket och kollar dina mellantider och är så himla imponerade 🙂 heja dig!

 19. Grattis till kalastiden, OCH placeringen. Hade varit kul att heja fram dig, men då var jag ute i regnet och sprang….får bli en annan gång. Men igen så kul, åtta liksom!

 20. Stort Grattis till en fantastisk prestation! Har kollat klockan o tänkt på dig idag!
  Njut o ha det bra nu kramar Marie

 21. Stort Grattis! Du är grym! Jag stod med plakat vid 21 km med min familj. Det var så himla roligt att heja på dig. 8:a i SM. Så bra.

  Fira med din fina familj och njuuuuut!

  Läser din underbara blogg varje dag och blir så glad varje dag. Vilken inspiration du är 🙂

 22. Åh fantastiskt! Jag stod vid sådär 41 km och du såg lugn, stark och säker ut! Du är en enorm inspirationskälla. Varmaste grattis, ingen överraskning då du var oerhört väl förberedd, men så otroligt välförtjänt! Hurra hurra hurra!

 23. Jag sa ju att du var min favo tjej på listan! Super kul att få träffa dig på riktigt och både innan och efter loppet!
  Njut njut njut: du är värd alla 2:55:59!

  Ses i Berlin då! Hörs hoppas jag innan dess!
  Kram
  K

  (och du, tack för att du fixade ett perfekt löparväder!)

 24. Imponerad är jag men inte förvånad!! Följde dina mellantider hemifrån, så troligt jämnt levererat, jag hade i hemlighet gissat på 2:56:40 men det överträffade du 🙂 njut och fira detta nu och invänta formtoppen som kommer om du väntar in kroppen nu!! Du fick lite TV-tid bakom Musse i startfållan i början också! Grattis igen!!

 25. Superbra tid och placering! Stort grattis! Och det var jättekul att heja på dig, speciellt som man fick en vink tillbaka. 🙂 Jag stod efter Västerbron.

 26. Tove!
  Jag har följt din blogg sedan starten i det tysta. Jag har använt den som en daglig pepp för att saker inte är omöjliga. Och i dag kan jag inte vara tyst längre. Du är ett fenomen med en säregen springhistoria. Jag fick rys och blanka ögon när jag såg din placering. Helt otroligt. Tack för att du inspirerar! HEJA TOVE!
  Kram Ebba
  (Som gick ett år över dig på Beckmans för hundra år sedan .)

 27. GRATTIS Tove!! Helt sjukt bra jobbat, är otroligt imponerad men som någon annan sa: inte förvånad! Du ÄR så duktig så det var väntat 🙂

 28. Grattis Tove!!! Visste att du skulle klara det. Du är en otrolig inspiration för oss alla.
  Kram

 29. Oj vad imponerande! Grattis! Själv sprang jag mitt första maraton på 4.14 och kände mig hyfsat nöjd med den tiden.

 30. Fantastiska människa, stort grattis! Jag tog mig runt maran i år pga skadeelände. Men nu vill jag också springa fort, du inspirerar. Nu laddar jag om till Berlin maran i september. Auf wiederhören/Ullis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s