Asocialt mood och mesjoggande.

Det är en väldans massa fester och partaj som äger rum ikväll. Det blir nog kul. Ja för de som ska gå alltså. Det ska absolut inte jag. Nu har jag nämligen gått in i ett helt asocialt mood, blotta tanken på en fest eller socialt sammanhang ger mig panik. Egentligen har jag tid för festligheter i och med att jag inte springer så mycket. Men. På kvällstid okar jag inte göra annat än att skräpa runt hemma fram till lördagens lopp. Min torsdag har annars varit såhär:

Torsdag Dagens startade med gröt.

Torsdag Och juice! Jag börjar faktiskt tröttna på den här juicefestivalen men det är ändå en sån där vanesak som jag gillar att hålla på med innan jag ska springa. Det är rent allmänt en massa tjat om hur man ska äta och dricka innan ett marathon och för mig är det ganska okomplicerat: man äter väl det som man mår bra av, får en att känna sig laddad, redo och trygg. Det finns såklart inget mirakelrecept som gäller för alla.

Efter frukosten klev jag ut genom dörren, genom den här busken som blir mer och mer lila för varje dag.

Torsdag Och sen jobbade jag. På lunchen var det dags för jogg i det fina vädret.

TorsdagTorsdag Alltså, det är ju nästan helt ovärt att byta om bara för att jogga 4 små kilometer. Det är ju jobbigare att byta om och duscha än att springa. Men det var ändå skönt att röra lite på benen. Några stegringslopp och sen var det slut på det roliga. Sen hann jag sitta en stund i solen.

Torsdag Obs! Jag satt inte såhär obekvämt med benen rakt ut hela tiden, det var bara för att kunna spänna lite muskler på bilden. På vägen hem åkte jag förbi Stadion för att hämta ut min nummerlapp. Där verkade man redo för helgens lopp. Det viktigaste av allt var på plats:

Torsdag Jag tycker det är lite läskigt att vara på såna här nummerlappsmässor. Så många löpare på en och samma plats är skrämmande när de inte springer, och jag blir snudd på folkskygg. Jag hämtade ut min nummerlapp men jag kan nog säga att jag i övrigt var snabbast genom hela mässan.

Torsdag Nr 151. Och jag som gillar jämna nummer… Kanske för att jag hade nr 12 på tröjan när jag var liten och spelade basket? Men herregud, det är liksom 25 år sen, kanske dags att gå vidare? Härmed omfamnar jag detta ojämna 151-nummer. Det kommer bli bra! Jaha, nu ska jag skräpa runt hemma medan andra dricker rosévin i kvällssolen.

P.S. Jo, lördagens väder! Jag förbeställde 16 grader och mulet. Just nu säger vädret att det ska vara mellan 15-20 grader och halvsoligt på lördag. Det får jag vara nöjd med. Men det ska blåsa en del och det hade jag faktiskt inte kryssat i.

22 reaktioner på ”Asocialt mood och mesjoggande.

 1. Bättre än de 25 grader som utlovades i början på veckan och oceaner bättre än de +4 grader, regn och kulingvindar som var förra året 🙂 151…fint nummer! Kommer gå bra detta, finns absolut inget som tyder på motsatsen! ”Come as you are, leave as a star”!

  1. Ja om detta väder stämmer finns det inget att gnälla på. Men vi får se när det väl är lördag! Haha, ska komma ihåg dans-mantrat! Tack för pepp, Staffan!

 2. Kan tänka mig att du inte bara gillar jämna nummer utan också ogillar ojämna siffror. 3:00:09 har ju ojämna siffror både först och sist. Snart är det väl jämna siffror först och sist, i varje fall den första. Putsar du bort 10 sekunder på lördag (obs. tio är ett jämnt nummer)? Se bara upp för väggen och Skräckbron, Västerbron menar jag 😉

  1. Exakt. Ojämna osköna siffror det där… Drömmen är sub3. Men Berlin är lättare än Stockholm så jag vet att inget är säkert, även om det i tal ”bara” är tio sekunder. Men jag får kämpa på! Och japp, akta mig för väggen där högt uppe!

   1. Västerbron är inte så tuff, glöm inte bort stigningen från Centralen till toppen av Odenplan andra varvet, 36-39km, den är längre och tuffare, bara en påminnelse!!!

 3. 151 är ett coolt nummer, ett nummerpalindrom 🙂
  Jag ska heja på dig på lördag på distans, från Norrköping!

  1. Måste erkänna att jag var tvungen att slå upp nummerpalindrom… Men efter det älskar jag numret! Tack Karin, jag känner peppet ända från Norrköping!

 4. 3-siffrigt är coolt! Första år sprang jag GV med 5-siffrigt nummer, året efter blev det 4-siffrigt och då hade jag sagt till barnen att det skulle bli 3-siffrigt året efter då, men det blev en 4-siffrigt (fast lägre). I år dock blev det 3-siffrigt, supercool tyckte min andra 🙂

  Snygga lår får man när de är spända eller hur 😉 (och även när de inte spänds…)

  Nä, nu måste jag packa! Stockholm, imorgon kommer jag (och Tove, vi ses vi starten. Leta efter en liknande siffra + 2 😉
  ha det’

 5. Hej Tove! Det är så spännande att följa hur det går för dig. Får man fråga vilken tid du siktar på på lördag? (Det kan ju vara en känslig fråga.) Tänkte stå efter Västerbron och heja på dem som jag känner som kutar och om jag vet ungefär när du kan tänkas passera vore det roligt att kunna ropa något uppmuntrande även till dig. 🙂 Stort lycka till!

 6. Hejar på dig på lörd!!

  Tror du gör rätt i att ladda med juicen o undvika för mkt folk… Tycker det hostas överallt …!

  Ha en skön fredag cooling!! 🙂

  Kram Jeanette

 7. 151 låter som det bästa. Tror att det blir jämnt första tal för dig vid målgången. Då passar det ju jättebra med ojämnt på tröjan 🙂

  Jag ska njuta av folkfesten på sidan med bebis och man. Och jag ska heja på dig Tove! Din blogg ger varje dag en guldkant.
  Varmt lycka till imorgon 🙂 du är grym!

 8. Har precis anlänt till hufvudstaden föratt heja fram mannen i Sthlm marathon imorgon. Jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att heja på dig också Tove! Önskar dig all lycka imorgon, det kommer gå så bra och du kommer persa igen:) Egentligen borde jag ha ett kodord när jag hejjar så du vet att det är jag, men jag kommer inte på något så det får bli ett traditionellt heja Tove:) Fast jäkligt högt!! Kör så det ryker!

 9. Heja dig! Eftersom jag är i startgrupp E (suck!) och inte kommer i mål (förhoppningsvis) förrän en timme efter dig (om inte mer), är det högst otroligt att jag kan önska lycka till in person, men ändå: Spring snabbt, och snyggt!….och så hoppas vi på vindstilla, visst!?

  1. Jag fattar inte varför inte mitt namn kom med? Men det är ju bara jag, MarieV 😉

 10. Lycka till imorgon, jag håller tummarna hårt för dig. Gillar din blogg väldigt mycket, speciellt när jag varit skadad det senaste halvåret och varit tvungen att simma istället för att springa. Då får man känna sig lite som en löpare när man tittar in här.

 11. Jag fick också ett ojämnt nummer, 433, men siffernörden i mig ser att det är ett primtal, precis som ditt. Det innebär tur, kom ihåg det. Ergo, det kommer gå toppen imorrn, så det så.

 12. Hejar som tusan på dig i morgon, från en passande uteservering……..
  Lycka till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s