20 bakiskilometer och kultur!

Vaknade och kände mig… bakis. Man kanske kan bli det av lopp också? Jag drack inte en enda droppe under loppet igår, hade inte något som helst behov av det medan jag sprang. Efter loppet däremot var jag duktig och såg jag till att hälla i mig massa vätska, men förmodligen behövde kroppen ännu mer, det var ju ändå ganska varmt igår. Gick i alla fall upp rätt tidigt och åt en enorm portion havrgerynsgröt och drack kaffe, och mer vatten. Egentligen hade jag velat få till ett rejält långpass idag men efter sms till Pekka fick han mig att hålla tillbaka. Max 20 km, inte ett steg mer. Det var ju trots allt en urladdning igår och kroppen behöver återhämta sig. Gå och skada sig nu vill man inte. I alla fall, drog på mig kläderna.

Söndag Tänk att man kan springa i linne! Jag har insett att jag är ganska tålig av mig så fort jag börjar springa, och trivs bäst i ganska lite kläder. Men folk som promenerar tycker väl man är galen när de går runt med jackor och halsdukar. På Lidingö var det cykellopp runt ön, så för att störa cyklisterna så lite som möjligt sprang jag mot Ropsten trots att jag egentligen var sugen på ön.

Söndag En jäkla blåst! Så bra att den kom idag och inte igår. Kroppen då, hur kändes den? Jo faktiskt bra. Men jag såg verkligen till att ta det lugnt, tycker kroppen reglerar det där rätt bra själv. Den liksom känner vad den orkar.

Söndag Sådärja, nu var det cirkusdags igen. Hoppades få se en elefant som stod på Gärdet men än så länge var det bara hästar utsläppta. Det är annars det jag gillar med cirkus i stan, att man plötsligt kan få se en elefant eller giraff mitt i det svenska. Den knasiga synen betalar jag hellre för än själva cirkusen.

Söndag Sprang längs Djurgårdskanalen och vände sedan tillbaka hemåt. Det blåste som sagt. På tillbakavägen insåg jag att mitt hårband hade blåst iväg. Det var lite trist, framförallt för att mitt hår fladdrade i ansiktet på ett otroligt irriterande vis de sista tio kilometrarna. Totalt 20 km i 4:58 min/km. Men sen behövde huvudet och intellektet få göra något efter helgens springfokus, så vi åkte till Moderna Muséet hela gänget och en kompis. Där var det Hilma af Klint-utställning.

Söndag De minsta tyckte inte det var så kul med Hilma. Men den här grejen gillade de:

Söndag Och Niki de Saint Phalle (asså detta underbara namn!) var också ganska populär.

SöndagSöndag Sen drog jag och minigänget ut och väntade på de andra. Herrejisses, vilken dag. Nästan overklig.

SöndagSöndag Ruben blickade suktande mot Vasamuséet, hans favorit. Även Gröna Lund spanade vi in. Vi hade munkar med oss som jag inte hann fota för vi åt upp dem så fort. Vi hängde i solen, snudd på somnade.

Söndag Den här årstiden, det som är så bra med den är att man är så tacksam. Man är tacksam över att det är varmt, tacksam över att det är ljust, tacksam över att man bara kan ha t-shirt och springa i shorts. Sen i juni och juli börjar man liksom gnälla: ”Men vad det blåser!”, ”Fast i skuggan är det ju kallt!” osv etc. Så det är bäst att passa på nu! Hej då för idag och tack för alla otroligt fina pepp och kommentarer. Jag ska minnas dem tills jag blir en gammal gumma.

6 reaktioner på ”20 bakiskilometer och kultur!

  1. Av nyfikenhet (och ja; lite lathet också – kan ju kolla upp det själv) måste jag ju få fråga vilken tid den vinnande damen hade? Var hon långt före? Eller hade du kunnat…? 🙂 Har tänkt mycket på ditt lopp idag, fy fasiken vad duktig du är Tove!!

    1. Nu ska vi se… vinnande damen sprang på 22:16. Hmm, kanske hade kunnat springa liiite fortare men inte för att slå henne, tror jag. Hon drog på rätt rejält i början vilket jag inte ville. Jag tänker helt ärligt inte så mycket på placeringen. Just var man kommer beror ju lite på vilka som var med just en dagen etc. Jag tänker mest på min egen tid, att jag vill bli bättre… Tack för pepp Linda!!

  2. Tove, vet att du älskar Adios. Funderar på att köpa ett par och undrar om du vet alls om det är någon skillnad på herr och dam- modellen mer än färgen? Trodde att de var unisex men såg på nätet att det även fanns en dam-modell. Tyckte att de var rätt snygga med silvrig häl, men har ganska breda fötter så kanske borde välja herr?

    1. Hej Anna! Herr vet jag är lite bredare för Eva som har http://fit-eva.blogspot.se/ kör på herr vet jag, just för att hon har bredare fötter. Jag tror kanske du ska välja herr i så fall men kolla med Eva om du ska gå ner i storlek eller ej för det har jag inte koll på. Du kommer få en skön löptur men spring inte för långt i dem till en början. Hej!

  3. Tänk om man kunde springa i linne oh shorts! Här hemma är det underställ och långa tights som gäller 😉

    1. Ja det är lyx. Men oj! Underställ fortfarande?? Stackare! Tur ni har det så himla vackert där uppe, det väger ju upp det hela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s