Söndagslångt och söndagslugnt!

Söndag Imorse var det helt självklart att jag skulle äta fattiga riddare. Förra söndagen bestod ju matladdningen inför långpasset av endast en fattig trekantsmacka på Kastrup. Men idag var allt som vanlig igen. Jag drack kaffe…

Söndag … och Ali drack vatten ur blomkrukan. Det spelar ingen roll hur många vattenskålar jag ställer fram, katterna dricker aldrig ur dem. Endast vatten direkt ur kranen eller ur blomkrukor accepteras. Efter frukosten blev det vanliga söndagsbestyr så som att byta lakan, börja vika tvättberget och stoppa i ännu mer tvätt i maskinen. Och så tog jag en dusch. Jag måste det innan jag ska kuta långt för att vakna till liv. På med guldpannband och sen började det bli dags att ge sig av.

Söndag Idag stoppade jag ner två såna här i min fula midjeväska.

Söndag När jag och Febe var i stan igår drog vi till Löplabbet och köpte ett gäng. Jag har druckit dem på de två marathon som jag sprungit. Och en massa annat också som t ex vatten, sportdryck och buljong. Jag tror inte jag har speciellt överkänslig mage och kan nog dricka det mesta, men den här flytande gelen har jag ändå tagit med mig själv, och så har Olle fått langa ett par till mig under loppet. Så idag tänkte jag vänja magen eftersom jag tänker köra en favorit i repris på Stockholm Marathon. Sen dags att springa!

Söndag Kanske borde jag korta ner långpasset inför halvmaran nästa lördag? Kollade i min gamla anteckningsbok och såg att jag förra året sprang ett långpass på 38 km veckan innan Kungsholmen Runt – så vad sjutton, jag kutar vanliga rundan. Däremot så kände jag i benen att jag kört ett bra och ganska långt tempopass igår. Så jag tvingade mig själv att ta det lite lugnare. Inte mycket att säga om själva passet. Många löpare ute, så tydligt i stan när Stockholm Marathon närmar sig. Soligt och lite blåsigt. Fullt ös vid Nybrokajen och alla skärgårdsbåtar. Tog första gelen efter 15 km och nästa efter 30 km. Längtade efter vanligt vatten, särskilt då jag råkade hälla ut en massa gel i ena handen så den blev alldeles klibbig. Försökte slicka rent den i farten men det såg aningen märkligt ut så jag fick lägga ner rengöringsaktiviteten och skita i kladdet.

Totalt 40 km i 4:37 min/km. Ett bra pass, jag hoppas kroppen håller med om det och har energi kvar till nästa helg. När jag drog av mig kläderna så hade jag fått lite färg på armar och ben. Eller så var det bara smuts. Efter dusch och mat så satte jag mig såhär:

Söndag Kanhända kommer jag inte göra något mer idag. Bara sitta här. Kanske dricka lite kaffe. Läsa lite. Vi får se vad som händer.

9 reaktioner på ”Söndagslångt och söndagslugnt!

 1. Jag är riktigt imponerad av den fart du håller på dina långpass. Skall bli riktigt intressant att se vilka tider du gör på halv-, och helmarathon i år. Ordentliga PB:n skulle jag gissa… 🙂

  1. Hej Benny! Spanade in hos dig och såg att du springit ett riktigt starkt långpass själv. Vad satsar du på för tid i Stokholm?
   Åh jag hoppas jag slår mina pb:n. På halvmaran borde jag ju klara det om inget galet händer men på Stockholm marathon är det värre. Banan i Stockholm är ju rätt tuff men min dröm är att komma under tre timmar. Jag tränar på och håller tummarna för en bra dag. Ska hur som helst bli så kul att springa!

   1. Mitt mål innan säsongen startade var att underskrida 2:45 på Stockholm Marathon. Sedan blev jag tyvärr skadad redan i december och kunde börja löpträna på allvar först för en månad sedan. Har nog kvar 2:45 någonstans i bakhuvudet, men inser att det blir svårt… Skulle även vara nöjd med sub 2:50, särskilt på en så tuff bana som Stockholm…
    Med de tider som du springer både på långpass och i övrigt blir det absolut inga problem att komma under 3 timmar i Stockholm. Men i marathon kan ju förstås allt hända, på gott och ont…

   2. Ja Stockholm är tufft, och det beror så himla mycket på vädret också. Om det är orkan eller inte på Västerbron, haha. Men verkligen, allt kan hända. Jag har en ödmjuk inställning inför distansen men ingen blir gladare än jag om jag fixar sub3. Håller tummarna för dig!

 2. Du är ju helt otrolig, hur orkar du så mycket??? Och jättesnygga shorts tycker jag med. Kul det där med katter och vatten…mina dricker antingen ur hundens skål eller i badkaret. Den egna skålen=helt otänkbart. Sickna små individer!

  1. Haha, det är tack vare de där fattiga riddarna! Ja visst är det lustigt det där med katter och vatten. Men man gillar ju just att de är sådär knasiga med saker och ting. Och jo, hårfärgen har jag köpt på Moc på Åsögatan! Vi hörs!

 3. Nu kom jag på nåt mer. Var köper du det där rosa balsamet(om det var balsam?) som du har i håret? Måste prova!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s