Morgontest, lunchrusch och kvällsdistans!

Denna dag började inte med löpning. Den började nämligen med ett wingate-test hos Pekka, och då skulle inte benen ha sprungit innan.

Tisdag När jag gick genom stan kändes det som London, sådär soligt och aningen kyligt i luften. Det är så London är för mig, helt perfekt med andra ord. Hos Pekka bytte jag om och sen var det test-dags. Uppvärmning på löpband och sedan fullt fräs på cykel. Sist jag var hos Pekka och gjorde test fick jag ett väldigt bra syreupptagningsresultat men var däremot lite svagare på löpstyrkan, vilket var ganska väntat. Men idag var det trevligt, eller själva testet var absolut inte trevligt utan väldigt jobbigt – men tackochlov kort. Det trevliga var däremot att testet visade att jag hade förbättrat mig. Och det är såklart kul att veta att träningen ger resultat. Därefter körde jag även 2 km i maxtempo på löpbandet för någon annan test som Pekka håller på med, en jämförelse mellan att springa ute och på band. Och efter det snackade vi om veckorna framåt. Insåg där och då att det börjar dra ihop sig mot Stockholm Marathon. Det är bara 53 dagar kvar! Nu känns plötsligt varje vecka viktig vad man gör av den. Men jag ska hinna med en halvmara där innan också, det är jag riktigt sugen på just nu, skulle gärna kuta en imorgon om det gick. Men ahh, kort och gott: det börjar kännas lite pirrigt på ett vis som jag älskar.

Sen en snabb dusch och till jobbet. En sak som slog mig när jag sprang där hos Pekka var att det luktade illa. Jag insåg plötsligt att det var JAG! Vad nu? Helt nyduschad och allt och hade till och med en ny t-shirt på mig. Men sen förstod jag var lukten kom från. Det var sportlinnet. Det är typ hundra år gammalt men jag har inte velat slänga det för det är liksom inget fel på det, helt och så. Men jesus kristus, det luktar ju som en gammal disktrasa, alldeles surt. Slängde det så fort jag kom till jobbet.

Tisdag På lunchen var det dags att springa ute. På schemat stod tröskelpass men i och med att jag redan kört på rätt hårt hos Pekka hade vi enats om att jag skulle korta ner det en aning.

Tisdag Medan andra gick på lunch värmde jag upp i det helt ultimata vädret.

Tisdag Körde  lite hopp borta vid Karlberg och sen över till andra sidan kanalen. Där satte jag fart. Fullt fräs längs Kungsholms Strand. Jag trodde isen skulle vara helt borta vid det här laget men icke. Det är lite lurigt med de där hala fläckarna när det ska gå fort. Totalt 4 km 3:52 min/km. Kändes skönt att få springa ett sånt här pass mitt på dagen och inte klockan 06:00.

Tisdag Jogg tillbaka och ner genom garaget. Totalt 9 km. Dagens tredje dusch och sen…

Tisdag …bibimpap! Jobba, jobba resten av dagen. Tills det var dags att kuta hemåt. Benen lite tunga till en start men efter ett tag kom jag in i lunken. Längs vägen blev jag sugen på lite Djurgårdsluft så jag fortsatte längs Valhallavägen.

Tisdag Och ut på den Kungliga marken.

TisdagTisdagTisdag Benen sprang och jag hängde med, så vacker kväll. Efter en sväng styrde jag mig själv mot Lidingö och på vägen blev jag plötsligt så sugen på att springa ner i Frihamnen vid Magasin 3. Ni vet områden man bara brukar passera, som man aldrig egentligen stannar upp vid utan alltid ser på samma vis. Idag var det dags att kika närmare på det.

Tisdag Då kan man se en sån här fin apa i kvällssolen.

Tisdag Men sen var det dags att springa hemåt för nu hade jag blivit så sugen på att komma hem till barnen. Och middag.

TisdagTisdagTisdag Totalt 15 km i 4:42 min/km. Dagens fjärde dusch! Tur man inte har torr hud. Hej då.

15 reaktioner på ”Morgontest, lunchrusch och kvällsdistans!

 1. Tvättar du håret varje gång du duschar? Har själv problem med väldigt torrt och tufsigt hår, och det blir ju inte bättre med det myckna tvättandet….och då kommer jag INTE upp i fyra duschar om dagen.

  1. Nej nej, tvättar bara håret två gånger i veckan. Men sköljer med vatten när det känns som det behövs.

 2. Låter lite skönt att ha möjlighet att göra sådana där tester för att objektivt kunna se att/om träningen verkligen ger resultat. Tycker det är svårt själv att veta om slitet lönar sig eller om det är helt meningslöst. (Meningslöst vore det väl iofs bara om en dessutom tyckte det var trist att träna.)

  1. Ja det är faktiskt kul att få lite siffror på saker och ting ibland. Det får man i för sig när man kutar lopp också men ändå. Oftast tror jag att slitet lönar sig… men sen är det ju viktigt att man gör rätt slit utifrån sin kropp och ”behov”…

   1. Ja precis det där med kropp och behov är nog viktigt. Det är svårt att nysta i helt själv utan input utifrån. Eller det tar iaf tid att prova sig fram till vad som funkar och inte. Lätt att köra på på något som inte är bra för att en inte vet bättre som glad amatör.

 3. Du kan återvinna kläder genom att lämna i dem till exempel H&M, spelar ingen roll om de luktar 🙂

  1. Hej Flis,
   Åh jag tänkte detsamma när jag sprang förbi en återvinningsbehållare för kläder imorse. Att jag borde slängt den där. Det var dåligt av mig. Bättring!

 4. Ny följare av din blogg och blir så INSPIRERAD när jag läser. Du har fått mig att komma igång igen, tackar för detta.

  Så ett tips. Har testat att tillsätta Vanish OxiAction extra hygiene när jag tvättar mina träningskläder, funkar LYSANDE bra!

  Tjing på dig och jag fortsätter följa dina turer…

  1. Gunilla! Tusen tack, blir väldans glad! Bra tips också, får väl skaffa den där OxiAction. Det låter starkt. Är förmodligen precis vad mina sportlinnen behöver… Hej så länge!

   1. är själv SUPERallergisk men detta klarar jag utmärkt….kanske för att det är parfymfritt…

 5. Tove!
  Ett litet tips för illa luktande kläder. Om du har dina favoriter du vill ha kvar så kan man frysa plagget. Glömde ett svettigt linne i bilen en kall natt och efter en tvätt och sedan nästa gång jag använde luktade det inte 😄. Tack för fin läsning!
  /Li

  1. Hej Li! Det där var ett bra tips! Kom på att jag hört talas om det förr men glömt bort det. Tyvärr tror jag dock att det inte fanns någon räddning för just detta linne. Det stank. Dök liksom upp just när man blivit varm, som att trycka på en stink-knapp så att säga. Men till andra grejer ska jag komma ihåg detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s