Från säng till backe!

Tisdag Ojoj, vilken dag det varit. Tidigt morgonmöte och sen från det ena till det andra non stop. Men springa på morgonen hann jag! Det handlar ju bara om vilken tid man ställer klockan på. Uppjogg och sedan backpass i den grå morgonen. Fräste upp och ner med ryggsäcken på ryggen. Ibland tänker jag att benen måste bli chockade av att kastas från en skön säng till hårda backintervaller. Men i för sig, de är väl vana vid det här laget och dessutom fick de ju en lång uppjogg idag. Efter backen genom stan till jobbet. Kom på att en av de bästa springgrejerna jag vet är att springa tvärs över stora gator som Sveavägen och Torsgatan, ni vet när man får en lucka genom alla bilar och bara kutar rätt över. Samma känsla får man om man springer okristligt tidigt (eller sent) och alla gator är öde.

Tisdag Totalt 15,5 km. Sen hängde jag på låset på cafét och köpte en kaffe. Jag jobbar på att fylla upp papperskorgen i omklädningsrummet igen.

Tisdag Det var den dagen. Nu blir det magstyrka!

10 reaktioner på ”Från säng till backe!

 1. Hur ser dina corepass ut? Vad kör du främst för övningar? Statiska, dynamiska plankor? Boll? Trx?
  Hur många magpass får du till i veckan, hur långa?
  Kul att hör hur du kör 🙂
  Min dröm är att ha en mage som din :-), men det lär aldrig ske, ha ha. Skyller på genetik, graviditeter och snitt :-/
  /Helena V

  1. Hej Helena! Åh, min mage har definitivt sina brister efter tre graviditeter! Men vad sjutton, det finaste man har är barnen, magen är ju en petitess i sammanhanget. Jag gillar att ha stark mage för löpningen, sen är det trevligt att en del muskler syns också. I perioder då jag varit skadad och inte kunnat springa har jag varit väldigt duktig på att få till mina magpass, då har jag kört så gott som varje dag – i ren frustration över att inte få kuta! Nu när löpningen går bra (peppar, peppar) är det svårt att hinna med men jag försöker i alla fall tre dagar i veckan. Jag kör med gymboll och på den gör jag raka situps, ball bridge, danish specials och rygglyft. Sneda situps gör jag oftast på golvet och plankan gör jag ibland på boll (jobbigare tycker jag) och ibland på marken. Sen gör jag ju mina chin-ups också som är grymt bra för både mage och rygg. Lycka till med styrkan!

 2. Hej Tove,
  såg du min kommentar att jag hade hittat thailandssmörj som kan vara det du saknar.
  jag kan absolut avstå dem till dig, men kan maila en bild först om du vill se dem.

  1. Annalin! Men så fint! Men du, jag tycker ändå du ska spara de där grejerna. Jag lovar, du ångrar dig sen när dina är slut och du behöver… och jag har använt upp allt. Otroligt gulligt av dig men jag får klara mig med Apotekets grejer. TACK!

 3. också nyfiken på core:n.. det låter som om det blir mycket mage. vad gör du för baksidan? tycker själv det är svårt. framsidan stark o glad men rygg, säte, hamstrings gnäller med jämna mellanrum.

  jäkla fart du har på långpassen, förresten! blir intressant att se hur snabba marorna blir i år.! tack för att du ger oss lite spänning i våra liv… 🙂

  1. Hej Sofia! Som jag svarade Helena så blir det inte så himla mycket magstyrka för tillfället, men försöker vara så duktig jag kan på att göra det. Baksidan får sitt genom rygglyft men framförallt genom chinsen. Man skulle såklart kunna göra massa mer men det hinns inte med i mitt liv just nu. Åh, håll tummarna för mig på marorna!

 4. Hej, undrar var ifrån du skickar efter dina skor? Jag har i alla fall fått för mig att du inte enbart köper i affär här hemma. Tack o hej.

  1. Hej Sanna! Säger som Leif: wiggle! Och sen har jag även handlat från Milletsports.co.uk, startfitness.co.uk och http://www.prodirectrunning.com.
   Men sen måste man handla på Löplabbet och så också tycker jag. Annars finns det inga bra butiker att hänga i längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s