Yoga, jobb och jogg!

Måndagar brukar innebära lugna morgnar, sådär dagen efter mina långpass. Men idag, idag klev jag upp tidigt. Dimma ute.

Måndag Inga springskor på fötterna för jag tog bussen till Ropsten.

Måndag Där mötte jag min kollega Niclas och vi åkte vidare till S:t Eriksplan och duCalme. Prick 07:00 låg jag på en matta i en 40 grader varm sal för att göra Bikramyoga. Hur gick det till egentligen? Har tyvärr inga bilder därifrån, att ta upp en kamera där och då hade varit helt fel om man säger så även om jag var frestad. Men yogade, det gjorde vi. Efter en kort stund rann svetten, eller det droppade om mig. En massa övningar gjordes och åh så bra det kändes för min stela kropp men ah, så jobbigt det var. Jag fascineras över att det kan vara jobbigt på så många olika sätt, att man kan bli helt slut av att ”bara” hålla en position. I alla fall så kändes det väldigt bra. På vissa övningar fick jag ju skämmas över min stelhet men ändå så tyckte jag att jag klarade det ganska bra för att vara första gången. Man märker att man har uthålligheten, men även ganska mycket styrka, genom löpningen. Gick därifrån upplyft. Lite som att ha gläntat på en dörr som känns ny och spännande. Svårigheten är dock att hinna, jag tar så ogärna tid från löpningen även om jag vet att det säkert vore hälsosamt.

Åt frukost framför datorn och jobbade fram till lunch. Då smet jag ner i omklädningsrummet och bytte om. En sån här fin dag kan man ju inte låta bli att kuta.

Måndag Som vanligt så springer jag gärna några lätta km dagen efter mina långpass, om kroppen inte gnäller om något och vill att jag ska vila. Ner till vanliga rundan.

Måndag Ni vet, det var sånt där väder som gör folk snälla så att de liksom småler mot allt och alla som passerar, inklusive mig. Lyckades tyvärr inte fånga småleendena på bild. Däremot fångade jag vårt kontor som jag tycker är så snyggt utifrån när det ligger i sol. Då fälls liksom järnridåer ner för fönstren och det blir som ett stålfort. (Det ser dock mindre kul ut från insidan.)

Måndag Jag sprang på, vände vid Stadshuset.

Måndag Totalt 10 km. Snittfart 4:56 min/km.

Måndag Slut på måndagen.

12 reaktioner på ”Yoga, jobb och jogg!

  1. Jesus vilka snygga tights! Vart kommer de ifrån? Stort tack förresten till en grymt bra blogg, du inspirerar mer än vad du tror!

  2. Å, duCalme, har hört det skall vara ett bra hak. Var det ordning på värmen nu? Kundalini-yoga är min favorit. Bra sprunget dessutom;)

  3. Jag tror vi löpare har stor nytta av att gå på yoga, vi har en tendens att bli väldigt stela och jag tror dte ökar skaderisken! vilket härligt väder! 🙂

    1. Håller helt med dig! Det kändes hur bra som helst för kroppen. Yoga+löpning verkar vara en (beprövad) god kombo!

  4. Instämmer Ida. Innan STHLM maran 2011, testade jag en Sadhana ca 2 tim 30 min mer eller mindre yoga. Och jag har aldrig sprungit en mara så obehindrat och ledigt. Tog PB med 8 min, dessutom. SATNAM

  5. Är man stel betyder det att man är på rätt plats, brukar vår instruktör på ”hot mojon” säga. Det är lite tröstande…..men visst är det mysigt att bli alldeles tokvarm, och komma lite längre i strecharna!?

    1. Ja det var faktiskt en fantastisk känsla! Man luras ju lite att tro att man är vigare än man är…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s