Svettkväll!

Den här veckan, den är inte nådig. Det är så att säga mycket på alla håll och kanter. Men jag lyckades genom att kasta i mig en sushi på väg hem i bilen, och genom lite förhandling på hemmafronten, komma iväg på mitt planerade kvällspass. Jag fräste iväg till Friskis.

Tisdag Jag hoppades på lite lugn och ro vid löpbanden då jag kom ganska sent. Men nej då, där var det full fart. Idag hade jag dock tur och slapp kliva av innan jag ansåg mig vara klar. Planen var ett tempopass. Såhär körde jag:

1 km uppvärmning i 4:35 min/km

9 km i 4:00 min/km

1 min vila

2 km i 3:49 min/km

1 min vila

2 km i 3:52 min/km

0,5 km i 3:45 min/km

Totalt 14,5 km. Puh, sen var jag trött och klockan var rätt mycket. Sushin låg dessutom och skvalpade på ett oroväckande sätt passet igenom. Men det gick bra. Sen gav jag mig av hemåt till mer jobb. God afton!

10 reaktioner på ”Svettkväll!

 1. Otroligt vilka sträckor och tider du kör med tanke på din ganska korta löpakarriär 🙂

   1. Jag har hållit på seriöst i snart 15 år och lyckades förra året komma under 2:15 på Lidingö och missade 3 h på Stockholm med ca 1 min. Men i år är det sub 3 som gäller. Du borde börjat med löpning tidigare i lvet 🙂

   2. Min dröm är att komma sub3 på Stockholm men vettisjutton om det kommer gå vägen. Men vi ger järnet! Och jo, jag kanske borde börjat tidigare… det hade varit kul… men nu är jag 37 år och får göra det bästa av det hela!

 2. Ditt milpers har du ju redan slagit massa gånger på träning! Ska bli spännande att se vad du kan springa milen på i sommar, för jag antar att du ska springa någon miltävling?! 🙂 Mycket bra sprunget som vanligt!

  1. Ida! Jo jag har ju tänkt att kuta några millopp även om det tar emot lite. Jag vet att jag skulle kunna slå mitt gamla rekord men vill liksom inte ändra mitt vanliga schema pga milloppen, vilket gör att jag aldrig maxar/satsar inför dessa lopp. T ex borde jag springa korta snabba intervaller men är osugen på det ur marathonperspektiv sett. Får se hur det blir men ngt millopp måste jag väl ändå klämma… Förresten, hur ser dina loppplaner ut framöver?

   1. Jag tror inte du behöver så mycket extra intervallträning för att få till en bra miltid! Men jag förstår hur du tänker, det är ju på de längre distansera du verkligen är grym!

    Jag ska inte springa något maraton i år (bara axa fjällmaraton med en vän) pga att jag ska vänta med min maratonsatsning tills jag blivit lite äldre! Fokus på milen och halvmara i år! Inte så många bestämda lopp ännu, göteborgsvarvet, arla joggen, vårruset, st:olavsloppet är helt bestämda 🙂

   2. Det låter väldigt vettigt. Du är så ung ännu, du kommer bli en grym marathonlöpare längre fram, om det är vad du vill då. Roliga lopp du har framför dig, det där St:Olavsloppet verkar riktigt kul. Lycka till med träningen!

 3. En inte helt inläggsrelaterad fråga, men du kanske har en uppfattning: Har förstått att du både har adios 2 och boston 3 i skogarderoben. Boston 3 år ju väldigt liten i storleken skulle jag säga. Hur är adios 2 i jämförelse? Kör du samma storlek på den?

  1. Hallå Mårten! Det stämmer bra vad gäller skorna. Jag kör samma storlek i Adios och Boston, jag har alltid 39 1/3 i dessa två. Jag upplever dock inte Boston som så liten så men kanske aningen trängre än Adiosen. Hur som så hade jag samma storlek i föregående modell av båda dojorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s