3,3 kilometer av bästa sort.

En fin grej är att komma hem från jobbet, ganska sent, men ändå i ok tid så man själv och äldsta dottern hinner byta om till springkläder. Och sen ger man sig ut och springer 3,3 km tillsammans.

Söndag Inte fort utan lagom, vilket passade mina ben perfekt efter förmiddagsturen. Vi pratspringer i mörkret, vi spanar på kvarteret och plötsligt där och då, är löpningen som allra bäst.

Söndag God natt.

12 reaktioner på ”3,3 kilometer av bästa sort.

 1. Det låter jättemysigt att få springa med sina barn! Jag frågar och frågar grabbarna men de vill inte. De är mest intresserad av sådant där en skärm är inblandad. Och då menar jag inte skärmmössa.

 2. Jag har haft min dotter med mig till Bosön ett par gånger. Hon är med på uppjoggen, och sen när jag springer intervaller så kollar hon på film på Ipaden och hejar på emellanåt när jag springer förbi. Sen kör vi nerjoggen tillsammans. Efteråt går vi och badar i poolen och sen käkar vi lunch i restaurangen. Perfekt sätt att umgås! Och så får pappa träna också 🙂

  1. Åh det där lät ju väldigt bra och trevligt på alla sätt och vis. Jag har funderat på att ta med i alla fall de äldsta barnen till Bosön någon gång och nu måste jag ju bara göra det. Bra tips Gabriel!

 3. Hur gammal är din äldsta dotter? Jag försöker få min 8-åriga dotter med och springa, men det intresserar inte. Och om hon kommer med så efter 300-400m vill hon inte springa mera. (att gå emellan hjälper inte) Har du tips? Hur kom ni igång?

  1. Min dotter är 9 och hon gillar att springa men det kan ändå vara segt att få med henne. Särskilt när det är så kallt ute. Några tips kommer här:

   1. Ta det väldigt lugnt. Låt henne helt och hållet bestämma farten och säg det till henne. Hon kanske kan ha din löparklocka på armen? Få känna sig lite proffsig och hålla koll på farten.
   2. Variera. När det blivit lite varmare så kan man ju någon gång köra korta snabba intervaller. Det brukar ju barn vara oförskämt bra på! Och det är ju roligt när man är bra.
   3. Skaffa en fin löpartröja eller tights till henne. Funkar bättre än man tror, haha.
   4. Ta små pauser när ni stannar och pustar ut. Så att det blir kul och ingen press över det.

   Hmm, lite så tänker jag. Hoppas ni kommer ut ihop, det är verkligen mysigt!

   1. Tack för bra tips.
    Visst har det gått på hennes villkor, men jag kanske borde betona det mera. Det där med klockan och kläderna måste jag pröva. 🙂
    När våren kommer skall jag försöka bygga upp någonting roligt, ett äventyr, kring löpning. Kanske hon borde få en egen träningskalender. (klistermärken eller någonting)

   2. Precis. Jag var också lite otydlig första gångerna med att det var hennes tempo som gäller… och sprang på av gammal vana i lite för hög fart. Så testa det! och det där med egen träningskalender är ju fint! Kan man inte själv få en sån?!

 4. Oj, va härligt!
  Hur gammal är hon? Min 8-åring vill så gärna, men jag har tänkt att hon är för liten… Ser superhärligt ut!!!

  1. Hej Betsy! MIn dotter är nio år. Och ja, det är verkligen härligt att springa tillsammans. Sån bra liten stund då man också hinner prata och inget annat stör. Nejnej, 8 år är inte för lite. Barn springer ju hela dagarna och man tar det såklart lugnt. Jag började springa med min pappa när jag var runt sju vill jag minnas. Testa!

 5. Vad mysigt att kunna springa med sitt barn! Jag har sprungit mycket med min mamma och det är guld värt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s