Sakta vi springa genom stan.

Vaknade och gjorde gröt till barnen.

Lördag Klädde mig i orange och gosade med Ali.

Måndag Sen sprang jag iväg.

Måndag Idag 10 lugna kilometer till jobbet, kroppen lite sliten efter gårdagens långpass. Passade rätt bra då det ändå var helt omöjligt att få upp någon fart på underlaget.

Döm av min förvåning när jag öppnade dörren till omklädningsrummet och såg att någon (vem?!) hade flyttat högen med handdukar från stolen till torkskåpet!

Lördag Den där handdukshögen på stolen har ju legat där i decennier. Mycket bra initiativ men… ovant. Nu finns det liksom helt plötsligt en stol. Kaffe i duschen och sen frukost vid skrivbordet. Olle berättade att det varit ett program på P1 imorse om kvinnliga elitidrottare (Obs! Jag räknar mig icke till denna skara på något som helst vis!) och mat. På programmet sa de att hälften av alla kvinnliga elitidrottare äter så dåligt att de kan få bestående men som utebliven mens (som kan leda till sterilitet), benskörhet och förtvining. Herregud, när jag hörde detta tog jag genast en macka till. Jag äter verkligen ordentligt och mycket, men detta kan vara värt att ha i bakhuvudet då de menade att en idrottare på elitnivå bör äta dubelt så mycket som en ”vanlig” människa.

Annars tror jag på en bra dag i mina nya skor. Oerhört mycket denna sista vecka innan jul men det fixar vi!

Lördag Tjong, låt måndagen börja.

6 reaktioner på ”Sakta vi springa genom stan.

 1. Alltså, TACK för att du ger mig en dos av inspiration på alla plan varje dag. Framför allt löpningen, sen jag började följa dig så har min motivation till löpningen ökat med 1000 % och nya mål har satts för nästa år. Jag brukar normalt sett så här års lägga skorna på hyllan och skylla på mörker och kyla men i år banne mig har jag fortsatt tack vare dig.

  1. Men detta var ju helt otroligt fint skrivet! Tack så mycket Lena! Nu känner jag mig helt mallig, får skriva ut din kommentar och sätta in i en pärm och spara till barnbarnen. Helt rätt, kämpa på med springet. Vi kan inte låta lite vinter stoppa oss, vi bor trots allt i Sverige!

 2. Jag ser iaf på dig som en elitidrottare! Den mängden du tränar och som du presterar kan du inte vara något annat! Det är väldigt lätt att få i sig för lite, särskilt som löpare då många ( bland annat jag) känner att man måste vara så smal.

  1. Åh nej, elit är jag inte på långa vägar… Men tränar mycket gör jag ju så det gäller att vara lyhörd och sköta sig.
   Saken är att jag inte alls tänker på min vikt. Har aldrig gjort det på det viset, vilket jag är tacksam över. Men jag har förstått att det är vanligt bland löpare vilket är synd. Kanske inte tänker så för att jag är lite äldre, tycker man blir mer bekväm med sig själv och sin kropp för varje år som går. Så Ida, låt oss äta ordentligt och skapa styrka och muskler och på så vis bli snabba. Så, nu tummar vi på det!

 3. Jag har läst bloggen ett tag nu och har flera gånger tänkt att du verkar äta alldeles för lite i förhållande till din tränings- och resultatnivå, men du vet såklart bäst hur det ligger till med den saken. Man vill ju inte bli den smalaste och sjukaste pinnen, utan den snabbaste geparden.

  1. Nej herregud, smal är inget självändamål! För egen del så tränar jag för att må bra och uppnå vissa mål, inte för att få en speciell kropp. Däremot så har man den kropp man har, och såklart påverkas den av all träning. Ska dock sägas att jag äter MYCKET. Har alltid gjort. Dock lägger jag inte upp allt jag käkar på bloggen. Men bra att du håller koll på mig! Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s