Kolhydratstömningstest.

Alltså det här ordet: Kolhydrattömning. Det låter så äckligt och får mig att tänka på tarmtömning. Men nu är det alltså kolhydrattömning jag pratar om. Inför långlopp. Om detta finns det ju delade meningar. Men jag kände till sist att vad sjutton, bättre att testköra det en gång och veta vad man talar om. Skulle det kännas mirakulöst bra så kanske att det blir aktuellt på Berlinmaran. Hur som helst så har jag testat det här i två dagar, onsdag och torsdag. Ett kvitto på resultatet hoppas jag få under helgens pass, framförallt långpasset på söndag.

Jag har nog fått i mig en del kolhydrater ändå men har aktivt undvikit pasta, ris, bröd, rotfrukter och frukt…ja en hel del grejer. Rätt krångligt det hela. Till vardags reflekterar jag aldrig över mat och näringsinnehåll på det här sättet utan äter det jag är sugen på, även om jag tror att jag överlag äter rätt hälsosamt. Jag äter en hel del kolhydrater även om det inte blir så mycket just vit pasta och ris, men det är mest för att jag förälskat mig i quinoa. Jag lyssnar på kroppen och tror på något vis att man ska ge den det som den är sugen på – och nu menar jag såklart inte massa skitmat. Hur som helst, mindre kolhydrater har det tydligt blivit i två dagar. Imorgon äter jag som vanligt igen. Kommer inte vräka i mig kolhydrater på ett galet sätt utan köra ett helt normalt mat, frukt-, mjölk- och godisintag som kommer innehålla massa kolhydrater. Och så ska jag se hur de kommande passen på lördag och söndag känns. Kul med test!

 Jo, jag är för övrigt på filminspelning idag så jag fick frukost här. Fanns mycket för oss som testkör kolhydrattömning (ja, det var endast jag då i för sig). Som ni ser så glömde jag bort att det finns kolhydrater i ost och grönsaker men jag kom på det en bit in i kalaset.

4 reaktioner på ”Kolhydratstömningstest.

  1. För det första – gillar din blogg! Följer den dagligen. För det andra – hur hinner du fota när du samtidigt gör så bra pass och tider? 🙂

    1. Hej Sara! Tack! Vad jätteroligt att du gillar bloggen! Jo vad gäller bilderna så har jag blivit rätt snabb på att fota i farten/fota i intervallpauserna men främst innan och efter passen. Jag har nästan alltid kameran med mig och nära till hands, förutom på långpassen där jag ofta skippar att ha med den. Sen är jag intresserad av bilder, jobbar rätt mycket med foton, så jag vet rätt snabbt vad jag gillar och hur jag vill ta en bild. Så gör jag! Men bilderna får aldrig ske på bekostnad av passen eller farten. Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s