Peppskylten. The story.

Som jag skrev om igår så hade Olle och mina jobbkompisar Lennart, Stefan och Daniel satt upp en jättestor pepp-skylt i fönstren till huset på vårt jobb på Torsgatan. Det var en otroligt mäktig känsla att se texten ”ROCK´N´ROLLTOVE” när man kom kutandes i den långa sega uppförsbacken förbi huset. Efter loppet berättade Olle att det varit minst sagt besvärligt att få det hela på plats. Först var planen att han skulle sätta upp en vepa utanpå huset. Den skulle sättas upp på fredagen och han hade gett sig ut på taket av huset med två fastighetsskötare. Det regnade och blåste något våldsamt och de höll på att dras ner av den fladdrande jätteskylten. När de till sist lyckats fästa repen längs takets kant gick Olle ner för att få skylten på rätt höjd. Men skylten stod som ett smattrande segel längs husväggen och Olle fick surra linorna som höll fast den längs hela armen för att den inte skulle dra iväg. Sedan stod de där och drog och vevade i regnet för att få det hela plats. Men mitt i allt detta kom en våldsam vindby, och fästena som höll skylten uppe mot taket slets sönder.

Skylten drog iväg med linor, Olle och allt mot tågspåren som går nedanför. Olle fick panik när han såg skylten virvla iväg mot högspänningsledningarna med honom själv på släp efter med våta linor surrade runt armen. Han lyckades dock få loss linorna innan skylten landade i ledningarna ovanför spåret till Arlanda Express där den fastnade. Det dröjde dock bara några sekunder innan ett tåg kom farande och drog med sig skylten några meter. Det enda han hann se var att föraren hissade ner rutan för att se vad i helvete som stod på, och ringde i en stor röd satellittelefon. Till hela scenen hörde även de två fastighetsskötarna som panikslaget stod och rev sig i skäggen. En av dem lyckades dock samla sig och hittade en nödnummer till Banverket. Banverket lät meddela att strömmen till Arlanda Express nu måste stängas av och att de skulle skicka ut en patrull för att snarast få bort skylten från ledningarna. Det blev en nervös väntan för Olle och fastighetsskötarna innan patrullen kom fram. Men efter bara ett par minuter kom de åkande i någon slags dressin nere på spåret. Snabbt lyckades de få loss skylten med hjälp av långa hakar, och Olle kunde hala in den med linan där han stod några meter ovanför. Olle tackade för sig, och lämnade kvickt scenen innan ansvarfrågan hann börja diskuteras mer ingående. Haha, det här hade jag ju ingen aning om när jag sprang förbi där igår. Jag tänkte bara: En egen skylt, flott!

8 reaktioner på ”Peppskylten. The story.

  1. Jag noterade också skylten båda varven.. Men tänkte aldrig på kopplingen till dig dock. Tack för en inspirerande blogg!

    1. Åh vad kul att du också såg den! Hoppas det gick bra för dig i vintervädret. Och tack, roligt att höra att du gillar bloggen!

    1. Jag skrattade också när jag fick höra den galna historien…herregud, hela Arlanda Express höll på att gå åt käppis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s