Barfota?

 

 

Är lite nyfiken på vad duktiga löpare tycker om Nike Free? Många traskar ju runt med dem till vardags men hur är de i löparspåret?

13 reaktioner på ”Barfota?

 1. Är ingen särkilt ”duktig” löpare, men jag springer en del. Var för något år sedan riktigt inne på minimalistisk löpning och körde både Nike Free 3.0 och Fivefingers. Nike Free är som en mockasin. Den är otroligt skön på foten, men väldigt instabil att springa i. Och det fastnar hopplöst mycket stenar i sulan. I terräng funkar den inte alls bra, då den är vinglig och på asfalt är den för odämpad för mig. Jag sprang några gånger i mina, men sedan använde jag dem att gå i till vardags. En otroligt bekväm sko att gå i. Jag tror att det är vettigare att satsa på en ordentlig lätt tävlingssko istället, typ Saucony Type A4 eller Asics Hyperspeed om man vill springa fort och stabilt.

 2. Mycket bra svar, tack! Nä jag undrade just över sulan i terräng med alla stenar och jox. Jag har ju precis börjat köra med Adizero Adios som jag gillar mkt. Men absolut inga på riktiga långpass än. Kul med lite nya tips, Saucony eller Asics alltså. Ska testa!

 3. Saucony Kinvara är också en sko som många gillar, just för att den känns väldigt minimalistisk men samtidigt tillräckligt dämpad för att springa långt i. Jag har ett par själv som jag kör intervaller i. Men min favorit just nu är Saucony Mirage, funkar lika bra på långpass som snabbdistans. Adizero Adios och Adizero Boston är ju förstavalet när de flesta av de bästa Kenyanerna väljer skor till maran så de ska väl funka 😉 Själv har jag ”ankfötter” och kan inte springa i Adidas smala skor.

 4. Och själv har jag smala fötter så Adidas är väl min doja då… Men den där Saucony Mirage låter intressant, ska pröva den. Nästa fråga är ju hur många skor man ska ha? Jag lägger mer pengar på löparskor än vanliga nuförtiden…

 5. Nja inget som jag rek som löpsko. Köpte mitt första par free redan 2006. Väldigt instabila i terräng + dåligt grepp svåra att ha hålla hög fart i. På asfalt är sulan i min mening lite hal. Har haft tre par ändå för det är ypperliga gåskor. Lätta skor jag gillar är Asics DS o Adidas adizero. DS funkar riktigt bra som träningsdoja men har lite kortare livstid än vanliga pjuck.

 6. Inte en minimalistisk sko, men helt klart en favorit i terräng. Smal läst och stabil, kraftigt mönstrad sula och ett gummi med friktion som borde få varje klätterskofabrikant att bli avundsjuka. http://vjsport.fi/en/shoes/irock/ finns hos Orienteringsspecialisten på Kungsholmen http://www.olspecialisten.com/sv/skor/?XBLG1559=f53ba5450f312375785c0ed7aa59cfe0 : Har precist köpt Inov8 x-talon 190 – minimalistisk avseende vikt och häl/tå-drop.

  Kör hårt,
  F

 7. Många bra tips! Hur många skor är rimligt att ha? Nu har jag tre stycken plus Icebug. Några fler behöver jag nog…

  1. Jag har tre par: Mizuno Wave Elixir för intervaller & backe och som jag sprungit upp till halvmaran med, Saucony Pro Grid Guide för mer stabilitet och längre sträckor på träning och ett par Asics DS trainers som jag tänker springa Sthlm marathon i. De sista är de skönaste jag haft och när jag hittar ett par sköna och bra skor så vill jag helst inte springa i några andra skor på något pass. Så är känslan med DS trainers… Jag kan mala på om löparskor hur länge som helst…

 8. Jag tycker inte de kan räknas som barfotasko överhuvudtaget.Sulan är lika effektiv på att få bort grus från gatorna som de där sopbilarna som susar omkring på våren. Hopplöst. Vill du känna på barfotalöpning skulle jag rekommendera Saucony Hattori i stället. Den skon ÄR verkligen en mockasin, väldigt speciell.

 9. Asics DS måste jag prova nästa gång, låter ju väldigt bra. Om jag nu någonsin kan släppa Adidas… Vore kul att testa riktig barfotasko också, den där Saucony Hattori kanske vore något till semestern att flyga runt i. Kul att höra om allas favoriter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s